Branding

Branding, dat gaat niet over mij… wat moet ik er mee.. Ik had allerlei gedachtes over branding maar eerlijk gezegd wist ik er veel te weinig van. Op een gegeven moment liep ik tegen de vraag aan, hoe presenteer ik mezelf? Hoe zorg ik ervoor dat mensen mij beter weten te vinden? Er was een moment waarop ik ineens snapte waarom branding de oplossing is, hier schreef ik ook een BLOG over.

 

Wat heb je aan branding;
De meeste ondernemers zijn op zoek naar klanten, klanten kunnen jou vinden doordat je zichtbaar bent. Maar HOE ben je zichtbaar, op welke manier en welk beeld blijft daarvan hangen bij mensen? Door het toepassen van branding zet je jezelf krachtiger neer en je hebt invloed op het beeld dat mensen onthouden. Uiteindelijk zal je meer mensen gaan bereiken en het belangrijkste is, dat dit veel meer de “juiste” mensen zullen zijn. Mensen die bij jou passen, die je volgen, fan zijn en die jouw klant worden of willen worden.

Meer dan een half jaar maak ik me hard voor dit onderwerp en ik deed een ontdekking. Mijn doelgroep loopt niet echt warm van het woord Branding, misschien wel om dezelfde redenen die ik eerst ook had. Daarom heb ik ervoor gekozen om meer te communiceren vanuit zelfpromotie. Omdat dát het doel is waarom je met branding gaat werken, zodat je jezelf meer gaat promoten op een passende manier.

 

3 Brandende vragen over BRANDING:

1. Branding is toch alleen voor grote bedrijven?
Het is niet gek dat ‘branding’ die gedachte bij je oproept. Des te meer geld er geïnvesteerd wordt in een lancering, des te belangrijk het is dat het een succes wordt. Er wordt dus heel veel aandacht besteedt aan branding (en marketing) door grote bedrijven. Maar branding is er ook voor kleine bedrijven, voor eenmanszaken, zzp’ers, werkzoekenden en zelfs voor (natuur)gebieden.

2. Branding? Daar moet je zeker een duur reclamebureau voor inhuren?
Kan.
Natuurlijk kan je de hulp inroepen van een expert. Van een reclamebureau, een brandingspecialist, een marketeer of één van de ondernemers die hiervoor een product, sessie, workshop of traject aanbiedt. Zoals ik dat bijvoorbeeld ook doe.
Maar je kan ook eerst zelf op onderzoek uitgaan, er mee aan het werk gaan en kijken hoever je daarmee komt. Of een combinatie van beide.

3. Branding voor ondernemers; Oké, maar wat ís het nu eigenlijk en wat heb je er aan? Branding is jezelf beschouwen als merk. Een merk is eigenlijk niet meer dan het bewust neerzetten van:  jezelf, een belofte, een visie, de uitstraling. Ondersteunt met tekst en beelden. Het is dus veel meer dan een logo alleen en jij bent de basis van het merk. Het is een goed verhaal over jouw bedrijf.

Lees hieronder meer over mijn aanbod voor ondernemers/zzp’ers!

Zelfpromotie >workshop

Veel ondernemers vinden het lastig om zichzelf en hun bedrijf te promoten.

– welke aanpak en mogelijkheden ga ik benutten?
– wat moet ik dan laten zien?
– maak ik een social media plan? waarom wel of niet en hoe ga ik dat volhouden?
– ik heb niet genoeg kennis, denk ik (en andere belemmerende stemmen)

Deze vragen komen aan bod in mijn workshops en bij de 1-op-1 sessies onder de noemer Pittig?!
Door de informatie, handvaten & peptalk die ik je geef om jezelf beter zichtbaar te maken, wordt het een stuk minder pittig 😀

Heb je interesse? lees & klik verder naar de gewenste pagina.

Workshop, meer info!

WP-Pittig?!-workshop vk