Branding

3 Brandende vragen over BRANDING:

1. Branding is toch alleen voor grote bedrijven?
Het is niet gek dat ‘branding’ die gedachte bij je oproept. Des te meer geld er geïnvesteerd wordt in een lancering, des te belangrijk het is dat het een succes wordt. Er wordt dus heel veel aandacht besteedt aan branding (en marketing) door grote bedrijven. Maar branding is er ook voor kleine bedrijven, voor eenmanszaken, zzp’ers, werkzoekenden en zelfs voor (natuur)gebieden.

2. Branding? Daar moet je zeker een duur reclamebureau voor inhuren?
Kan.
Natuurlijk kan je de hulp inroepen van een expert. Van een reclamebureau, een brandingspecialist, een marketeer of één van de ondernemers die hiervoor een product, sessie, workshop of traject aanbiedt. Zoals ik dat bijvoorbeeld ook doe.
Maar je kan ook eerst zelf op onderzoek uitgaan, er mee aan het werk gaan en kijken hoever je daarmee komt. Of een combinatie van beide.

3. Branding voor ondernemers; Oké, maar wat ís het nu eigenlijk en wat heb je er aan? Branding is jezelf beschouwen als merk. Een merk is eigenlijk niet meer dan een bewust neerzetten van, van jezelf, een belofte, een visie, een uitstraling, ondersteunt met tekst en beelden. Het is dus veel meer dan een logo alleen en jij bent de basis van het merk. Het is een goed verhaal over jouw bedrijf.

Wat je aan branding hebt;
De meeste ondernemers zijn op zoek naar klanten, klanten kunnen jou vinden doordat je zichtbaar bent. Maar HOE ben je zichtbaar, op welke manier en welk beeld blijft daarvan hangen bij mensen? Door het toepassen van branding zet je jezelf krachtiger neer en je hebt invloed op het beeld dat mensen onthouden. Uiteindelijk zal je meer mensen gaan bereiken en het belangrijkste is, dat dit veel meer de “juiste” mensen zullen zijn. Mensen die bij jou passen, die je volgen, fan zijn en die jouw klant worden of willen worden.

Ik schreef een blog over branding, het gaat over HET moment waardoor ik ineens snapte waarom branding de oplossing is. Alle kennis die ik heb opgedaan m.b.t. branding heb ik verwerkt in een GRATIS 8-stappenplan.

Branding, mijn aanbod:
Brand New walk, een coachende wandeling over branding voor zelfstandig ondernemers
keukentafel sessie over branding voor zelfstandig ondernemers

inhoudelijke informatie

De weggever “In slechts 8 stappen de basis vastleggen voor de branding van jouw bedrijf” vormt bij de sessies de leidraad. (deze kan je GRATIS ontvangen)

Tijdens de sessie stellen we samen je branding vast door keuzes te maken en we gebruiken hierbij de 8 stappen. Vervolgens is het belangrijk dat je ook weet hoe je deze kennis in praktijk gaat brengen. Hierbij kan ik al mijn kennis over vormgeving, (beeld)communicatie, branding en marketing inzetten. Maar het mooiste is toch wel dat het exact aansluit bij wat jij nodig hebt! Ik sta bekend om mijn praktische aanpak en heldere communicatie.
De feedback die ik geef is altijd opbouwend en ondersteunend, het gesprek vertrouwelijk.

Branding is de verbinding tussen: alle communicatie in je bedrijf, met jou, je klanten en je diensten/producten. Ik heb een creatief brein dat snel, goed toepasbare oplossingen voor je bedenkt.
Commercieel denken is belangrijk in ondernemerschap, maar ik slaag er altijd in om jou/de mens centraal te stellen.

Duur keukentafel-sessie en wandeling is beide ±2,5 uur. Vooraf is er een contactmoment en achteraf ontvang je nog informatie zoals we het hebben besproken tijdens de sessie.

>>> heb je het gevoel even vast te zitten in je bedrijf? Ook dan kunnen deze sessie een uitkomst zijn.

“Brand New walk” is een uniek concept van Studio Smik.
.. wandelend in de natuur werken aan je ondernemerschap & persoonlijke stijl.
De wandeling geeft je handvaten & peptalk om jezelf beter zichtbaar te maken én ik maak een mini fotoserie van je. De wandeling kan je ook zien als een coachend gesprek waarin ik je feedback geef m.b.t. zichtbaarheid, social media en branding. Voor op Facebook bijvoorbeeld. Na de wandeling kan je direct met nieuwe energie verder, Brand New!

investering € 220,- (excl. BTW)

“Keukentafel-sessie” omdat werken aan je persoonlijke stijl en ondernemerschap ook bij je thuis kan plaatsvinden, aan de keukentafel!
De inhoud van deze sessie is vergelijkbaar aan de wandeling buiten, alleen een fotosessie is hier niet bij de prijs inbegrepen.
Na de sessie kan je doelgerichter en krachtiger verder bouwen aan je bedrijf.

investering € 170,- (excl. BTW)

NB indien gewenst kan deze sessie tegen een meerprijs uitgebreid worden met een korte fotoserie.

Workshop zelf-promotie 19 juli

Krijg meer grip op zelf promotie. Eén avond onder mijn leiding en samen met anderen werk je hieraan op een eenvoudige maar doeltreffende wijze.
Niet meer uitstellen en kom in ACTIE, werk aan je zichtbaarheid. Ik geef graag een stuk energie en motivatie door aan JOU.
klik en lees meer!

Meer lezen

schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt het 8 stappenplan (GRATIS)

Facebookondersteuning voor bedrijven & ondernemers

Dat Facebook kansen biedt voor bedrijven en ondernemers is wel bekend, maar hoe maak je het voor jouw bedrijf succesvol?

Wat technische kennis is handig, hoe maak ik effectief gebruik van… wat kennis over vormgeving en design komt van pas. Welke apps kan ik gebruiken, hoe ga ik om met planning … Maar past het ook helemaal bij de uitstraling die ik als merk wil hebben? Daar branding weer om de hoek kijken.

Studio Smik helpt je er heel graag mee!
Samen met jou stel ik een persoonlijk traject samen waarbij al deze vragen aan de orde komen. Dit individuele traject is al mogelijk vanaf € 350,- (ex. BTW) maar dat hangt helemaal af van de wensen en wat voor jouw bedrijf nodig is.

WACHT NIET TE LANG!
ten eerste omdat ik maar een beperkt aantal ondernemers per kwartaal op deze manier kan helpen. Maar ook omdat elke dag dat jij dit uitstelt het je geld KOST.

In dit traject krijg je volop informatie en begeleiding en indien nodig PEPTALK! Ook ben ik heel goed bereikbaar via Whatsapp, dat geeft vaak nét even dat prettige steuntje in de rug. Dus ga ervoor en bereik een groep (potentiële) klanten die jou dolgraag wil leren kennen!