#1 Planning of geen planning..

Terug naar alle berichten

Zolang ik me kan herinneren werk ik met lijstjes. Toen ik op kamers ging, waren het eest boodschappenlijstjes. Later toen de studie wat drukker werd, kwamen er to-do-lijstjes. En dat vond ik altijd ontzettend fijn, lekker wegstrepen..

Later toen ik een baan kreeg, bleef ik dat doen. Toen ik mijn leven omgooide en ondernemer werd, veranderde er veel, maar de to-do-lijstjes bleven. Tot het me op een zeker moment frustreerde omdat het me zelden lukte om het lijstje leeg te krijgen, of dat er bepaalde taken weel héél erg lang op het lijstje bleven staan. Ik begon weerstand te voelen t.o.v. mijn lijstjes, alleen daarom al een stuk minder effectief. Na enig zelfonderzoek moest ik constateren dat ik naast daadkracht en georganiseerd zijn, óók last had van uitstelgedrag.

Ik wilde daar wat aan gaan doen! En vond hiervoor een cursus via So Chicken. Vervolgens stelde ik het uit om aan deze cursus te beginnen ^.^ Toen dát gebeurde, realiseerde ik me dat ik die cursus dus echt hard nodig had… en ik begon. Ben nog altijd heel blij dat ik eerlijk naar mezelf heb durven kijken en dat ik de cursus afrondde. Ik heb er nog altijd baat bij, soms dagelijks.

En nu? Ik werk nog steeds met lijstjes, maar het dwingende ervan voel ik niet meer en de weerstand is weg. Het is een hulp, meer niet. (En ik kan nu eenmaal niet alles onthouden, sterker nog dat wil ik niet eens! het blokkeert mijn creativiteit)

Kom ik aan zaken niet toe, dan ga ik er heel eerlijk! over nadenken hoe dat komt. Soms besluit ik vervolgens dat ik het gewoon niet meer ga doen, of op een andere manier. Ik ben er uiteindelijk veel effectiever door gaan werken én heb mezelf beter leren kennen.

Wat in 2017 nieuw is voor mij, is een jaarplan.

Nu ik me minder druk hoef te maken over positionering en klanten is het wel belangrijk om stappen te blijven zetten in mijn bedrijf. Want het kan sterker, ik wil mijn omzet vergroten (eigenlijk verdubbelen!) en mijn impact vergroten. Ook heb ik droomdoelen waarnaar ik stappen kan zetten om ze gerealiseerd te krijgen. Dat is het plan.

Ik wilde dit jaarplan in december al maken, maar om allerlei redenen (geen uitstelgedrag dit keer 😉 kwam dit niet van de grond. Nu mijn eerste werkweek voorbij is en de energie weer rijkelijk stroomt voel ik ineens een behoefte aan strategie en overzicht. Na het schrijven van deze eerste blog ga ik ook mijn jaarplan invullen!

Wat gebruik jij om je plannen en doelen te realiseren?
Als je het leuk vindt om dat met mij en andere lezers te delen, deel dat dan op mijn FB-pagina.

Ik lees heel graag wat er bij jou leeft, hoe jij het aanpakt en wat jij geleerd hebt en ik weet zeker dat ook anderen dit graag willen weten. Zo leer je uiteindelijk dat éne pad te kiezen dat bij jou past!

Marijke


Terug naar alle berichten
© Studio Smik 2024
Ontwikkeld door Convident