#2 Waarom jij een merk wilt zijn. Ja, jij ook!

Terug naar alle berichten

Je bent ondernemer en de kans is groot dat er een ondernemer bestaat die hetzelfde aanbiedt. Sterker nog, er zijn er vast nog veel meer!

Zelf worstelde ik hier enorm mee.
Want ja, tja wat maakt mijn bedrijf nu uniek? En soms vroegen mensen het ook letterlijk tijdens een ontmoeting: “Waarom zou ik voor jou kiezen?”
En daar stond ik dan met m’n mond vol tanden…
Ik keek naar mijn resultaten, werkwijze en prijs. Maar het belangrijkste, het méést unieke… ik zag het gewoon niet.

En toen kwam er een workshop op m’n pad over Personal Branding, deze werd gegeven door een ondernemer.
Een ondernemer die ook als fotograaf en vormgever werkt. Ik ken haar, ik volg haar op Social media en waardeer haar werk. Maar zelf doe ik het heel anders, ben ik heel anders!

Toen viel het kwartje.

Wat is er uniek aan mijn bedrijf?
Ik! ….ik ben het zelf, ik maak het verschil.

Personal Branding is de oplossing voor al die ondernemers die zich willen profileren. Die gevonden willen worden, die gezien willen worden. Om zo de klanten aan te trekken die bij jou passen.

Na mijn besluit om met mijn Personal Branding aan de slag te gaan, ben ik hierover heel veel informatie (online) gaan zoeken, lezen en vergelijken. De mensen die deze informatie gratis delen drukken daar ook hun eigen stempel op. Hierdoor paste het vaak helemaal niet bij mij. Uiteindelijk vond ik een gratis download van een branding specialist waarmee ik goed uit de voeten kon. De rest van het leerproces deel ik nu even niet in deze blog, dat kost teveel woorden.

Wat is nu mijn visie op branding?
Het begint met een proces (hoe bewuster je al bent, hoe sneller dit proces kan gaan) waarin je o.a. stil staat bij je kernwaarden, je publiek/klanten/doelgroep, je belofte, je missie. Is ook best handig om dit samen met iemand te doen of doe het eerst zelf met een van de downloads die je online kan vinden. Als je al die facetten in kaart hebt gebracht, dan is de basis klaar! Vervolgens geeft dit houvast wanneer je jezelf laat zien. En dan bedoel ik het totale plaatje: je website, in drukwerk, je pitch (of in een gesprek) en op Social media.

Je teksten, de foto’s en ander beeldmateriaal ademen allemaal diezelfde sfeer uit. Je gaat heel bewust communiceren en je zet jezelf neer als merk.
Een uniek merk waar niet iedereen een klik mee heeft. Maar DAT IS OOK DE BEDOELING!

Na mijn eigen zoektocht en ervaring help ik graag andere ondernemers met het vinden van hun toon, uitstraling en het tonen van uniekheid. Branding is daarom een prachtige aanvulling op mijn bestaande diensten: fotografie & vormgeving. Ik werk nu aan een weggever voor op mijn website die ook over dit onderwerp gaat.

En? Hoe zit het met jou, heb je al een brandend verlangen om hiermee aan de slag te gaan?


Terug naar alle berichten
© Studio Smik 2024
Ontwikkeld door Convident