Design

vormgever Marijke Koetsier-Koopmans van Studio Smik

Ondernemers en instellingen die bij mij komen met vormgevingsvragen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken.

 • ze weten dat de investering hen iets gaat opleveren
 • ze werken met liefde en passie
 • willen graag vertrouwen op mijn deskundigheid én ook meedenken

Als jij jezelf hierin herkent, dan zit je dus goed bij mij!  Verder ben ik een van de toegankelijkste vormgevers, vind ik de relatie met jou als klant superbelangrijk. En mijn klanten waarderen mijn service en heldere communicatie. 

Elke aanvraag of opdracht begint met goed luisteren. Ik stel je vragen, soms kritische vragen en deze fase is essentieel om goed werk te kunnen leveren. Hierdoor leer ik jou en je bedrijf beter kennen en geeft het me houvast in het bepalen van het “speelveld”. Ten aanzien van drukwerk bijvoorbeeld, zijn er zo ontzettend veel opties, ik help je kiezen. Vormgeving staat altijd in dienst van het doel maar moet wel helemaal passen bij het geheel.

De investering die je doet betaalt zich altijd terug! Vaak in zelfvertrouwen en energie, want zodra je de materialen in huis hebt, ga jij er enthousiast mee op pad. Maar het geeft je bedrijf of instelling ook een professionele uitstraling.

Als vormgever werk ik samen met je tot aan het eindresultaat, hierdoor ontstaan de mooiste en meest passende resultaten. Door het complete traject van gehoord worden, samenwerken en geweldig resultaat, komen mijn klanten graag weer bij me terug. Dat niet alleen, ze zijn mijn grootste ambassadeurs! en dat geeft mij zoveel voldoening.

Naast ondernemers die met passie en liefde elke dag weer het beste voor hun klanten willen, werk ik ook voor sociale bedrijven of instellingen, zoals bijvoorbeeld Zorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast.

Marijke heeft mijn bestaande logo/visitekaartje omgetoverd tot een logo/visitekaartje wat weer helemaal up to date is en wat bij mij en mijn bedrijf past. Blij mee

Wia Oost

Mijn ervaringen in het werken met Marijke door de jaren heen zijn positief. Van bijna onmogelijke opdrachten in inhoud en tijd maakt zij ze mogelijk. Met een creativiteit en een resultaat waar je blij van wordt. De kaarten, bijvoorbeeld, die zij maakte voor de Voedselbank Westerkwartier zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.

Trija Fleer-Niks

Het is erg fijn samenwerken met Marijke, eigenaar van Studio Smik. Zij heeft een persoonlijke benadering waarin zij goed aanvoelt wat je als klant nodig hebt. Ze denkt met je mee. Mij heeft ze blij verrast met het eindproduct, iedere bestelling weer.

Karin Brink

Marijke heeft op een snelle en gedreven manier Het Hooge Heem geholpen aan een nieuwe frisse huisstijl. Ook de ondersteuning in de vervolgvragen aan Studio Smik worden snel en professioneel afgehandeld. Voor Het Hooge Heem is dit een bevestiging om met lokale ondernemers zaken te doen.

Klaas Lindeboom

Ik wilde graag nieuwe foto’s voor op mijn website én nieuwe profielfoto’s voor o.a. LinkedIn. De fotoshoot was heel relaxed en in goed overleg zijn er mooie foto’s ontstaan. Marijke is kalm en geeft duidelijke aanwijzingen.

Frans van Dongen

Marijke is een superenthousiaste meedenker als het gaat om je logo of huisstijl. Bijzonder fijn dat ze zelf ook altijd met van alles bezig is, zodat ze actief anticipeert op de vervolgtrajecten waarin je zo’n logo nodig zou kunnen hebben. Zeer complete oplevering, aan alles gedacht en nooit een probleem om even iets te bewerken of na te sturen. Fijn!

Meta Groot Antink

Logo & huisstijl

Kan een bedrijf zonder passend logo? Nee!

De vraag die meer discussie oproept, wat is passend?

Klanten die bij mij komen voor een logo zijn:

 • mensen die een restyle willen om hun logo weer helemaal kloppend te maken bij waar ze nu staan. Vaak hoort dit bij een professionaliseringsslag
 • starters die al goed weten wat ze willen en die snappen dat een professioneel logo een belangrijke investering is. (hierbij horen ook mensen die een nieuw bedrijf/initiatief opstarten) 
 • ondernemers en familiebedrijven die al een tijd bestaan of instellingen die na jaren toe zijn aan een frisse & passende uitstraling met nieuw logo. Soms willen ze nog iets van het oude logo behouden, vaak ook niet. Deze klanten hebben naast het logo altijd nog (veel) meer nodig. Denk aan roll-up banners, reclameborden, advertenties en allerlei drukwerk. Hiervoor bereken ik aantrekkelijke pakketprijzen.

Als het logo klaar is, ontvang je ook informatie over de huisstijl. Vaak kort en bondig in de vorm van een huisstijlkaart. En soms, vooral bij grotere organisaties, maak ik een huisstijlhandboek. Indien nodig kan ik als fotograaf zijnde, ook passend beeldmateriaal maken en leveren. De flexibiliteit & veelzijdigheid van Studio Smik wordt door mijn klanten gewaardeerd.

Jij wilt een (nieuw) logo!

Hoe gaat het in zijn werk?

Ook hier is eerst een gesprek van wezenlijk belang. Ik wil weten watvoor bedrijf je hebt, wie je klanten zijn maar bovenal, hoe onderneem je. Wat vind je belangrijk, waar sta je om bekend, wat is je stijl. Welke ideeën heb je, hoeveel tijd hebben we voor het proces? Wat zijn je plannen? En wellicht heb je al eerdere ervaringen met vormgevers of wensen, waar ik rekening mee wil houden. Na dit gesprek ga ik voor je aan de slag.

Voor logo’s met een eenvoudige huisstijl voor solo-ondernemers geldt de vaste prijs van € 315,- (excl. BTW) Voor restyle opdrachten en grotere bedrijven geldt een tarief op maat. Je ziet dit omschreven op de offerte.

In de brainstorm- en ontwerpfase onderhoud ik het contact zodat jij weet hoe het ervoor staat. Hoeveel tijd dit in beslag neemt, is per opdracht verschillend. Het is een creatief proces dat zich niet laat forceren. Zodra ik na deze fase iets concreets heb om te laten zien aan jou, kom ik bij je terug. De feedback en reactie daarop, bespreek ik graag telefonisch of tijdens een afspraak. Liever niet per e-mail. 

Mijn klanten vinden deze updates prettig, ze hoeven zich geen zorgen te maken en blijven betrokken.

Na beoordeling van het conceptlogo, waarbij ik ook uitleg geef hoe ik tot het ontwerp gekomen ben, ga ik jouw feedback verwerken. Meestal zijn maximaal twee correctie rondes voldoende om tot een eindresultaat te komen waar jij heel blij van wordt! Deze zijn ook bij de offerteprijs inbegrepen. Bij aflevering van het logo, ontvang je zelf een logopakket. Dit pakket bestaat uit verschillende versies van je logo (incl. een avatar voor social media), zodat jij zelf het logo ook op allerlei manieren kan doorvoeren en inzetten. Dit doen niet alle vormgevers!

Persoonlijk vind ik dat juist passend bij de investering die je hebt gedaan, de wens om het logo altijd en overal te laten zien (want dit versterkt je merkuitstraling) en bij mijn visie op ondernemerschap.

 

Drukwerk

Vormgeving is een ruim begrip. Door social media is er een scala aan mogelijkheden bijgekomen die je als ondernemer kan inzetten en die je graag jouw bedrijfsuitstraling wilt meegeven. Passend beeldmateriaal creëer ik graag.

Ik ben gespecialiseerd in drukwerk en geef ook graag advies hierover. Ik werk samen met een aantal verschillende drukkerijen maar ben aan niemand gebonden. Grote oplages (meer dan 10.000 stuks) of kleine producties, (bijvoorbeeld 25 kaarten), specialistisch drukwerk of standaard, het kan allemaal!

Eerst maak ik een offerte met passend advies en opties om uit te kiezen.  Zo kan je het beste keuzes maken. En indien nodig kan ik ook de fotografie voor mijn rekening nemen. Het drukwerk wordt bij jou afgeleverd, tenzij anders afgesproken. Ik neem graag de tijd voor dit traject maar voer incidenteel ook spoedopdrachten uit. Hoe snel ik kan leveren, hangt van allerlei factoren af. Voor bestaande klanten met eenvoudige vragen, soms de volgende dag al!

Portfolio

Prijzen ontwerp & opmaak van drukwerk

Om je een idee te geven van de prijzen die Studio Smik hanteert, hieronder enkele voorbeelden (excl. btw). Maatwerk vraagt om een offerte, die krijg je vooraf ter goedkeuring toegezonden. Hierin staat ook goed omschreven welke afspraken we maken en wat je mag verwachten. Bij je aanvraag van verschillende opdrachten tegelijkertijd hanteer ik een pakketkorting. (meestal 10%)

 • visitekaartje of kaart € 150,00
 • roll up banner € 125,00
 • advertentie opmaak vanaf € 150,00
 • flyer vanaf € 175,00
 • folder vanaf € 250,00

Drukwerk wordt bij je op de zaak afgeleverd. Prijzen zijn incl. twee correctierondes.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief de kosten voor drukwerk, vraag een offerte aan.

© Studio Smik 2020
Ontwikkeld door Convident