Fotografie

Studio Smik fotograaf Groningen

Studio Smik fotografeert ondernemers & maakt reportages

Voor fotografie mag je me midden in de nacht wakker maken, bij wijze van spreken dan want met nachtopnames heb ik weinig ervaring. Waar ik goed in ben, is zorgen voor een ontspannen sfeer en mooie foto’s maken. Mensen vinden het vaak niet zo prettig om op de foto te gaan, heb jij dat ook? Ik help je door ruimte te geven en aanwijzingen waar nodig. Maar zeker niet teveel aanwijzingen, want dat werkt juist averechts. Dat ik intuïtief aanvoel wat nodig is én goed kan luisteren, is hierbij ook ontzettend handig.

Communicatie tijdens het fotograferen is essentieel en mensen ervaren mijn aanpak als rustig en heel plezierig.

Door het stellen van de juiste vragen vooraf wordt het voor mij helder wat je écht wil. Dát gaan we realiseren. Samen bepalen we waar de foto’s gemaakt worden. Je krijgt de foto’s -vrij vlot- digitaal aangeleverd.

Fotografie is juist voor marketingdoeleinden belangrijk. Je website vertegenwoordigt je bedrijf en via social media bouw je aan relaties. Voor je website wil je meer foto’s dan alleen een portret, in overleg bepalen we wat nodig is. Ik maak graag een offerte op maat, maar misschien zijn de pakketten die ik heb samengesteld wel net wat je zoekt.

Ik kom graag naar je bedrijf toe om de juiste beelden te schieten. Bovendien werk ik met maar één camera, het werk kan gewoon doorgaan terwijl ik het mijne doe. Juist zo krijg je heel natuurlijke, spontane en niet over-geposeerde beelden. In een aantal foto’s kan ik jouw of jullie bedrijfsverhaal verbeelden. Door ervaring en eerder genoemde factoren kan ik werk leveren waar mijn klanten tevreden over zijn.

 • ontspannen
 • professioneel
 • toegankelijk
 • creatief
 • flexibel

Ondernemer in beeld

Voor je website en marketing maken we een serie foto’s. We hebben vooroverleg en spreken af op een geschikte/passende locatie. De beelden lever ik digitaal in tweevoud, een webversie en een HR-versie, deze kan je toevoegen aan je eigen beeldbank en naar eigen inzicht gebruiken. Hieraan zijn geen restricties verbonden, behalve dat je zoveel mogelijk mijn naam vermeld als de maker. Auteursrechten worden NIET overgedragen.

Hiervoor heb ik drie pakketten samengesteld:

 • LARGE: minimaal 25 foto’s (professioneel bewerkt) € 310,- (excl. BTW)
 • MEDIUM: minimaal 15 – 20 foto’s (professioneel bewerkt) € 210,- (excl. BTW)
 • SMALL: 10 foto’s (professioneel bewerkt) € 160,- (excl. BTW)

Ook is het mogelijk een fotoshoot te boeken, zonder dat je zelf op de foto hoeft! De beelden vertellen je bedrijfsverhaal

 

meer lezen & bekijken

Soms word ik benaderd om alleen een portret te maken of een serie portretten.

voorbeelden van diverse portretten, ondernemers en statenleden van de Provincie Groningen:

Marijke heeft mijn bestaande logo/visitekaartje omgetoverd tot een logo/visitekaartje wat weer helemaal up to date is en wat bij mij en mijn bedrijf past. Blij mee

Wia Oost

Mijn ervaringen in het werken met Marijke door de jaren heen zijn positief. Van bijna onmogelijke opdrachten in inhoud en tijd maakt zij ze mogelijk. Met een creativiteit en een resultaat waar je blij van wordt. De kaarten, bijvoorbeeld, die zij maakte voor de Voedselbank Westerkwartier zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.

Trija Fleer-Niks

Het is erg fijn samenwerken met Marijke, eigenaar van Studio Smik. Zij heeft een persoonlijke benadering waarin zij goed aanvoelt wat je als klant nodig hebt. Ze denkt met je mee. Mij heeft ze blij verrast met het eindproduct, iedere bestelling weer.

Karin Brink

Marijke heeft op een snelle en gedreven manier Het Hooge Heem geholpen aan een nieuwe frisse huisstijl. Ook de ondersteuning in de vervolgvragen aan Studio Smik worden snel en professioneel afgehandeld. Voor Het Hooge Heem is dit een bevestiging om met lokale ondernemers zaken te doen.

Klaas Lindeboom

Ik wilde graag nieuwe foto’s voor op mijn website én nieuwe profielfoto’s voor o.a. LinkedIn. De fotoshoot was heel relaxed en in goed overleg zijn er mooie foto’s ontstaan. Marijke is kalm en geeft duidelijke aanwijzingen.

Frans van Dongen

Marijke is een superenthousiaste meedenker als het gaat om je logo of huisstijl. Bijzonder fijn dat ze zelf ook altijd met van alles bezig is, zodat ze actief anticipeert op de vervolgtrajecten waarin je zo’n logo nodig zou kunnen hebben. Zeer complete oplevering, aan alles gedacht en nooit een probleem om even iets te bewerken of na te sturen. Fijn!

Meta Groot Antink

Bedrijf in beeld

Deze fotoshoot is perfect voor bedrijven met personeel.

Voor je website en marketing maken we een serie foto’s, hiervoor hebben we ook een vooroverleg. De beelden lever ik digitaal in tweevoud, een webversie en een HR-versie, deze kan je naar eigen inzicht gebruiken. Hieraan zijn geen restricties verbonden, behalve dat je zoveel mogelijk mijn naam vermeld als de maker. Auteursrechten worden NIET overgedragen.

Pakketprijs: tijdsduur fotografie ±3 uur op de zaak en naderhand krijg je 15-20 foto’s (professioneel bewerkt) aangeleverd. Indien afgesproken ook aangeleverd op exact formaat waarmee je ze met één klik op de website kan zetten. € 290,- (excl. BTW)

Het kan zijn dat dit pakket niet toereikend is voor je aanvraag. Studio Smik levert maatwerk, ik maak dan graag een offerte die je vooraf ter goedkeuring krijgt toegezonden. Hierin staat ook helder omschreven welke afspraken we maken en wat je mag verwachten, bijvoorbeeld qua aantal foto’s en levertijd.

 

Studio Smiks Smartphone Safari!

leer beter fotograferen met je Smartphone.

de eerstvolgende editie is op 25 juni 2020 a.s. in Visvliet

 • tips & adviezen zijn ook toepasbaar op fotograferen met een camera
 • ik geef de Safari als workshop aan een kleine groep (Smartphone Safari in Visvliet)
 • je kan dit ook als een individuele sessie boeken
 • een in-company training is ook mogelijk

Meer over de Smartphone Safari

Reportages van events en officiële momenten

Inmiddels heb ik een brede ervaring opgebouwd in het maken van reportages. Van congres tot feestelijk event, een tewaterlating of Persmoment.

Tijdens de bijeenkomst maak ik veel foto’s zodat ik altijd de juiste beelden heb en een mooie selectie kan maken. Vooral wanneer mensen spreken of eten, wil je wel een foto hebben waar iedereen blij mee is!

Het aantal te leveren foto’s verschilt per opdracht, maar de set moet -naar mijn mening- altijd een weergave zijn van het hele gebeuren, het is een beeldVERHAAL. Met oog voor het geheel en de sfeer, maar ook voor details en de aanwezige mensen. Voordat ik aan de slag ga, hebben we overleg zodat we heldere afspraken kunnen maken. En ik exact weet waar jij naar op zoek bent. Alle afspraken worden vastgelegd in de offerte die ik opstel na ons overleg. Helderheid, daar houd ik van.

Persfoto’s kan ik snel leveren. De reportage volgt vlot daarna, want in de huidige tijd willen mensen snel de resultaten kunnen zien, online. Daar zorg ik voor. Als de foto’s alleen voor een intranet bestemd zijn en niet openbaar mogen worden gepubliceerd, geen punt.

Portfolio

“Doe je ook aan familiefotografie of maak je ook trouwreportages?”

Zoals je ziet is Studio Smik gespecialiseerd in het werken met en voor ondernemers. Maar steeds vaker krijg ik de vraag of ik particulieren wil fotograferen. Kinderen, een gezin of een trouwreportage. Dat kan!

En ik vind dat hartstikke leuk om te doen. Ik beschik niet over een fotostudio, dus de fotoshoots vinden buiten plaats, meestal in de natuur.

familiefotografie
© Studio Smik 2021
Ontwikkeld door Convident