Fotografie

Studio Smik fotograaf Groningen

Studio Smik maakt zakelijke portretten & fotoseries

Voor fotografie mag je me midden in de nacht wakker maken, bij wijze van spreken dan want met nachtopnames heb ik weinig ervaring. Waar ik goed in ben, is portretten maken. Mensen vinden het vaak niet zo prettig om op de foto te gaan, heb jij dat ook? Ik help je door ruimte te geven en aanwijzingen waar nodig. Maar zeker niet teveel aanwijzingen, want dat werkt juist averechts.

Communicatie tijdens het fotograferen is essentieel en mensen ervaren mijn aanpak als rustig en heel plezierig.

Door het stellen van de juiste vragen vooraf wordt het voor mij helder wat je écht wil. Dát gaan we realiseren. Samen bepalen we waar de foto’s gemaakt worden. Je krijgt de foto’s -vrij vlot- digitaal aangeleverd.

Fotografie is ook juist voor marketingdoeleinden belangrijk. Je website vertegenwoordigt je bedrijf en via social media bouw je aan relaties. Voor je website wil je meer foto’s dan alleen een portret. In overleg bepalen we wat nodig is en maak ik een offerte op maat, prijs vanaf €295,- (excl. btw)

Ik kom graag naar je bedrijf toe om de juiste beelden te schieten. Bovendien werk ik met maar één camera, het werk kan gewoon doorgaan terwijl ik het mijne doe. Juist zo krijg je heel natuurlijke, spontane en niet over-geposeerde beelden. In een aantal foto’s kan ik jouw of jullie bedrijfsverhaal verbeelden.

 • ontspannen
 • professioneel
 • toegankelijk
 • creatief
 • flexibel

Portretten

Wat is dé reden waardoor ik een mooie portret van jou kan maken?

Door het creëren van een veilige sfeer kan jij je beter ontspannen voor de lens. Dat ik intuïtief aanvoel wat nodig is én goed kan luisteren, is hierbij ook ontzettend handig. Door ervaring en eerder genoemde factoren kan ik werk leveren waar mijn klanten tevreden over zijn.

Je kan ook een ondernemersfotoshoot bij mij boeken, ideaal voor zzp’ers en online ondernemers. We hebben vooroverleg, spreken af op een geschikte locatie en de fotoshoot duurt ongeveer anderhalf uur. De beelden lever ik in tweevoud, een webversie en een HR-versie, deze kan je toevoegen aan je eigen beeldbank en naar eigen inzicht gebruiken. Hieraan zijn geen restricties verbonden. Prijsindicatie: € 159,00

Neem contact op om te horen of we een klik hebben en stel vooral al je vragen.

 

voorbeelden van diverse portretten, ondernemers en statenleden van de Provincie Groningen:

 

Marijke heeft mijn bestaande logo/visitekaartje omgetoverd tot een logo/visitekaartje wat weer helemaal up to date is en wat bij mij en mijn bedrijf past. Blij mee

Wia Oost

Mijn ervaringen in het werken met Marijke door de jaren heen zijn positief. Van bijna onmogelijke opdrachten in inhoud en tijd maakt zij ze mogelijk. Met een creativiteit en een resultaat waar je blij van wordt. De kaarten, bijvoorbeeld, die zij maakte voor de Voedselbank Westerkwartier zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.

Trija Fleer-Niks

Het is erg fijn samenwerken met Marijke, eigenaar van Studio Smik. Zij heeft een persoonlijke benadering waarin zij goed aanvoelt wat je als klant nodig hebt. Ze denkt met je mee. Mij heeft ze blij verrast met het eindproduct, iedere bestelling weer.

Karin Brink

Marijke heeft op een snelle en gedreven manier Het Hooge Heem geholpen aan een nieuwe frisse huisstijl. Ook de ondersteuning in de vervolgvragen aan Studio Smik worden snel en professioneel afgehandeld. Voor Het Hooge Heem is dit een bevestiging om met lokale ondernemers zaken te doen.

Klaas Lindeboom

Ik wilde graag nieuwe foto’s voor op mijn website én nieuwe profielfoto’s voor o.a. LinkedIn. De fotoshoot was heel relaxed en in goed overleg zijn er mooie foto’s ontstaan. Marijke is kalm en geeft duidelijke aanwijzingen.

Frans van Dongen

Marijke is een superenthousiaste meedenker als het gaat om je logo of huisstijl. Bijzonder fijn dat ze zelf ook altijd met van alles bezig is, zodat ze actief anticipeert op de vervolgtrajecten waarin je zo’n logo nodig zou kunnen hebben. Zeer complete oplevering, aan alles gedacht en nooit een probleem om even iets te bewerken of na te sturen. Fijn!

Meta Groot Antink

Reportages van events en officiële momenten

Inmiddels heb ik een brede ervaring opgebouwd in het maken van reportages. Van congres tot feestelijk event, een tewaterlating of Persmoment.

Tijdens de bijeenkomst maak ik veel foto’s zodat ik altijd de juiste beelden heb en een mooie selectie kan maken. Vooral wanneer mensen spreken of eten, wil je wel een foto hebben waar iedereen blij mee is!

Het aantal te leveren foto’s verschilt per opdracht, maar de set moet -naar mijn mening- altijd een weergave zijn van het hele gebeuren, het is een beeldVERHAAL. Met oog voor het geheel en de sfeer, maar ook voor details en de aanwezige mensen. Voordat ik aan de slag ga, hebben we overleg zodat we heldere afspraken kunnen maken. En ik exact weet waar jij naar op zoek bent. Alle afspraken worden vastgelegd in de offerte die ik opstel na ons overleg. Helderheid, daar houd ik van.

Persfoto’s kan ik snel leveren. De reportage volgt vlot daarna, want in de huidige tijd willen mensen snel de resultaten kunnen zien, online. Daar zorg ik voor. Als de foto’s alleen voor een intranet bestemd zijn en niet openbaar mogen worden gepubliceerd, geen punt.

Prijsindicatie

Om je een idee te geven van de prijzen die Studio Smik hanteert, hieronder enkele voorbeelden (excl. btw). Studio Smik levert maatwerk, dit vraagt om een offerte die je vooraf ter goedkeuring krijgt toegezonden. Hierin staat ook goed omschreven welke afspraken we maken en wat je mag verwachten, bijvoorbeeld qua aantal foto’s en levertijd.

 • fotoserie ondernemer; vanaf € 159,00
 • website reportage; vanaf € 295,00
 • reportage max. 6 uur, totaal 35 – 45 foto’s € 450,00
 • losse foto’s uit mijn beeldbank, HR foto € 25,00

Beelden worden digitaal aangeleverd.

Je krijgt ruimte om de beelden op je website en socials te gebruiken, met naamsvermelding Studio Smik. Auteursrechten worden echter NIET overgedragen.

Bovenstaande prijzen zijn een indicatie, vraag een offerte aan.

Studio Smik leert jou beter fotograferen!

met je Smartphone

 • tips & adviezen zijn ook toepasbaar op fotograferen met een camera
 • ik organiseer workshops
 • je kan een individuele sessie boeken
 • een in-company training is ook mogelijk

Meer over de Smartphone Safari

Portfolio

“Doe je ook aan familiefotografie of maak je ook trouwreportages?”

Zoals je ziet is Studio Smik gespecialiseerd in het werken met en voor ondernemers. Maar steeds vaker krijg ik de vraag of ik particulieren wil fotograferen. Kinderen, een gezin of een trouwreportage. Dat kan!

En ik vind dat hartstikke leuk om te doen. Ik beschik niet over een fotostudio, dus de fotoshoots vinden buiten plaats (in de natuur?) of op locatie.

© Studio Smik 2020
Ontwikkeld door Convident