Smartphone Safari

Smartphone Safari is een fotografie workshop met je telefoon

We fotograferen met onze telefoons en de meeste mensen gebruiken nooit meer een fototoestel. Dan wil je natuurlijk dat je telefoonfoto’s zo mooi mogelijk worden. Tijdens mijn actieve workshop Smartphone Safari krijg je praktische tips die we ook uitproberen.

Betere foto’s maken, begint met goed kijken.
Hoe je iets in beeld brengt, is de eerste stap in het maken van betere foto’s.

Tijdens de Smartphone Safari komt het volgende aan bod:

 • beter/anders kijken, hoe breng je het in beeld?
 • hoe stel je de belichting & focus in tijdens het fotograferen. (JA! je telefoon kan dit, wist je dit al?)
 • hoe bewerk je foto’s met je telefoon. Met een paar handelingen verbeteren je foto’s behoorlijk.

Wat kenmerkt deze workshop?

 • mooie balans tussen inhoud en oefenen in de praktijk
 • enthousiaste en heldere uitleg
 • alle ruimte voor vragen, ik zorg voor een fijne sfeer
 • het direct in praktijk brengen van de kennis zorgt ervoor dat je het beter kan onthouden.

Door deze workshop verbeteren je skills meteen en maak je betere foto’s!

Bij deze workshop krijg je ook een ‘bijdehandje’.
Een kleine handige flyer om de highlights nog eens na te lezen.

Elke Safari is zowel leuk als leerzaam. Hieronder wordt een onderscheid gemaakt omdat het doel best ‘plezier maken’ kan zijn. Voor veel deelnemers gaat het vooral om kennis- en kwaliteitverbetering.

Veelgestelde vragen

 • welke telefoon heb ik nodig? Deze workshop is geschikt voor elke smartphone, mits je camera functioneert.
 • waar geef je de workshop? De geplande workshops zijn in Leek, Groningen en Heerenveen. De genoemde prijzen gelden voor het aanbod op aanvraag voor het Noorden van Nederland. Ik reis met plezier een stukje verder, hier zijn extra kosten aan verbonden.
 • voorbereiding? Voor de workshop is het belangrijk dat de batterij is opgeladen en je voldoende geheugen vrij hebt om veel foto’s te maken.
 • buiten of binnen? Veel mensen vinden het fijn om buiten te zijn. Afhankelijk van het doel van de workshop, het weer en de beschikbare tijd, geef ik de workshop buiten of deels binnen. De georganiseerde workshops vinden buiten plaats.
 • “ik weet al veel van fotografie”. Deze workshop helpt om je kennis in praktijk te brengen met je telefoon. Je leert ook nieuwe dingen en frist je kennis op.
 • ik weet nog weinig over fotografie. Dan is deze workshop heel geschikt omdat je leert én probeert.
 • deskundig
 • enthousiast
 • helder
 • inlevend
 • flexibel

Smartphone Safari – workshop

Een aantal keer per jaar organiseer ik deze workshop* zelf. Hiervoor koop je een ticket er kunnen maximaal 6 personen meedoen. Hier komen altijd verschillende mensen op af, particulieren die willen leren hoe ze betere foto’s maken, jong en oud(er). Ook zzp’ers weten de weg te vinden omdat ze weten dat goede foto’s maken heel belangrijk is voor je marketing. De Smartphone Safari is dan een slimme investering.

Kan je niet op de geplande data?
Vanaf vier personen kan je de Safari boeken op een moment en plaats dat wel past. Kosten zijn dan € 65,- (excl. btw) per persoon, duur ±2 uur.

*in 2024: 24 april, 11 mei, 27 juni10 september, 8 november. Link naar kaartverkoop, vind je onderaan deze pagina.

Fun

De Smartphone Safari is altijd al leuk om te doen. Maar misschien is het FUN gedeelte voor jullie belangrijker dan het leren. Boek dan de Safari als gezellige groepsactiviteit. Een workshop waar je je ongegeneerd met je telefoon mag spelen en er ook nog iets van opsteekt!

Met je vriendengroep, familie of collega’s.

De Smartphone Safari boek je met een groep, minimaal 4 personen. Prijs is € 65,- (excl. btw) per persoon. De workshop (±2 uur) vindt plaats op een locatie naar keuze.

De workshop kan ook aan grote groepen gegeven worden. In overleg met jou pas ik hier de workshop op aan, deels wordt dit een presentatie aangevuld met opdrachten. [Vraag een offerte]

Professionaliseren

Beeld speelt in onze communicatie een zeer belangrijke rol. Online marketing kan niet zonder beeld! In de Smartphone Safari, VIP-editie leer ik jou 1:1 hoe je de beste beelden kan maken.

Met individuele aandacht, directe feedback in een fijne sfeer. De duur van de workshop is 2,5 uur op een locatie naar keuze; in de stad, op je werk of in de natuur. Vooraf hebben we contact en ± twee weken na de workshop is er een telefonische evaluatie. Je investering hiervoor is € 245,- (excl. btw)

In het kader van professionalisering heb je misschien een (mini) traject nodig omdat je ook andere leerdoelen hebt op het gebied van marketing en communicatie.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, hiervoor maak ik graag een passende offerte.

Download de flyer over de workshop Smartphone Safari.

digitale flyer

Fotobewerking

Wist je dat je met je telefoon eenvoudig je foto’s kan bewerken?

Met een paar aanpassingen zie je je foto opknappen. Tijdens de workshop vertel ik welke handelingen veel effect opleveren. We bewerken ook met de app Snapseed en met je telefoon. Die beschikt al over de juiste software.

Focus & belichting

Dit onderdeel is voor veel deelnemers een ENORME eye-opener! Dat je met je telefoon kan scherpstellen én de belichting kan regelen, tijdens het fotograferen.

Zodra je dit weet en hebt geprobeerd, ga je dit altijd gebruiken. Geloof me!

Compositie en Perspectief

Aan de hand van het uitzicht of landschap ga ik je uitleggen hoe compositie en perspectief van invloed is op je foto. Deze kennis proberen we ter plaatse uit, juist voor dit onderdeel is het belang dat je het ziet met je eigen ogen.

Deze basiskennis is op allerlei soorten fotografie van toepassing.

© Studio Smik 2024
Ontwikkeld door Convident