Smartphone Safari

Smartphone Safari is een fotografie workshop met je telefoon

We fotograferen met onze telefoons en veel mensen gebruiken nooit meer een fototoestel. Dan wil je natuurlijk ook dat die telefoonfoto’s zo mooi mogelijk worden. Tijdens mijn actieve workshop Smartphone Safari krijg je praktische tips die we ook allemaal uitproberen.

Betere foto’s maken, begint met goed kijken.
Hoe je iets in beeld brengt, is de eerste stap in het maken van betere foto’s.
Tijdens de Smartphone Safari komt het volgende aan bod:

 • beter/anders kijken, hoe breng je het in beeld?
 • hoe stel je de belichting & focus in tijdens het fotograferen. (JA! je telefoon kan dit, wist je dit al?)
 • hoe bewerk je foto’s met je telefoon. Met een paar handelingen verbeteren je foto’s behoorlijk.

Wat maakt deze workshop anders?

 • mooie balans tussen inhoud en oefenen in de praktijk
 • enthousiaste en heldere uitleg
 • alle ruimte voor vragen, ik zorg voor een fijne sfeer
 • het direct in praktijk brengen van de kennis zorgt ervoor dat je het beter kan onthouden.

Door deze workshop verbeteren je skills meteen en maak je betere foto’s!

Tijdens de workshop krijg je een ‘bijdehandje’.
Een kleine handige flyer om de highlights nog eens na te kunnen kijken.

Elke Safari is zowel leuk als leerzaam. Hieronder wordt een onderscheid gemaakt omdat het doel ‘plezier maken’ kan zijn. Terwijl het juist ook vooral om kennis verbetering en kwaliteit gaat. Ik zorg ervoor dat het doel dat jij voor ogen hebt, behaald wordt.

Veelgestelde vragen

 • welke telefoon heb ik nodig? Deze workshop is geschikt voor elke smartphone, mits je camera functioneert.
 • waar geef je de workshop? De genoemde prijzen gelden voor het Noorden van Nederland, hier geef ik de workshop vooral. Ik reis met plezier een stukje verder, hier zijn extra kosten aan verbonden.
 • voorbereiding? Voor de workshop is het belangrijk dat de batterij is opgeladen en je voldoende geheugen vrij hebt om veel foto’s te maken.
 • buiten of binnen? Veel mensen vinden het fijn om buiten te zijn. Afhankelijk van het doel van de workshop, het weer en de beschikbare tijd, geef ik de workshop buiten of deels binnen.
 • ik weet al veel van fotografie. Deze workshop helpt om je kennis in praktijk te brengen met je telefoon. Je leert ook nieuwe dingen en frist je kennis op.
 • ik weet nog weinig over fotografie. Dan is deze workshop heel geschikt omdat je leert én probeert.
 • deskundig
 • enthousiast
 • helder
 • inlevend
 • flexibel

Smartphone Safari – workshop

Een aantal keer per jaar organiseer ik de workshop*, hiervoor koop je dan een ticket. Verschillende mensen komen hier op af, ze willen in ieder geval allemaal betere foto’s leren maken. Veel van hen zijn zzp’ers, een mooi moment om te netwerken én je kennis te verbeteren. Want goede foto’s maken (content) is voor je marketing heel belangrijk.

Kan je niet op de geplande data?
Met vier personen kan je de Safari boeken op een moment en plaats dat wel past. Kosten zijn dan € 65,- (excl. btw) per persoon, duur ±2 uur.

*14 september, 16 september en 3 november. Link naar kaartverkoop, vind je onderaan deze pagina.

Fun

Smartphone Safari is heel geschikt als gezellige groepsactiviteit. Een workshop voor de gezelligheid, waar je ook nog iets van opsteekt en je ongegeneerd met je telefoon mag spelen! Met je vriendengroep, familie of collega’s.

De Smartphone Safari boek je met een groep van minimaal 4 personen. Prijs is € 65,- (excl. btw) per persoon. De workshop (±2 uur) is op een locatie naar keuze.

De workshop kan ook aan grote groepen gegeven worden, in overleg met jou pas ik de workshop aan. [op offerte basis]

Professionaliseren

Beeld speelt in onze communicatie een belangrijke rol. In de Smartphone Safari, VIP-editie leer ik jou hoe je het beste beeld maakt.

Met individuele aandacht, directe feedback in een fijne sfeer. De duur van de workshop is 2,5 uur op een locatie naar keuze; in de stad, op je werk of in de natuur. Vooraf hebben we contact en ± twee weken na de workshop is er een telefonische evaluatie. Je investering hiervoor is € 225,- (excl. btw)

In het kader van professionalisering is er misschien een (mini) traject nodig omdat je verschillende leerdoelen hebt. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en maak ik graag een passende offerte.

Download de flyer over de workshop Smartphone Safari.

digitale flyer

Fotobewerking

Wist je dat je met je telefoon eenvoudig je foto’s kan bewerken?

Met een paar aanpassingen zie je je foto opknappen. Tijdens de workshop vertel ik welke handelingen veel effect opleveren. We bewerken met de app Snapseed en ook met je telefoon. Die heeft daar ook de juiste software voor.

Focus & belichting

Dit onderdeel is voor de meeste deelnemers een ENORME eye-opener! Dat je met je telefoon kan scherpstellen én de belichting kan regelen, tijdens het fotograferen.

Zodra je dit weet en hebt geprobeerd, ga je dit altijd gebruiken. Geloof me!

Compositie en Perspectief

Aan de hand van het uitzicht of landschap ga ik je uitleggen hoe compositie en perspectief van invloed is op je foto. Deze kennis proberen we ter plaatse uit, juist voor dit onderdeel is het belang dat je het ziet met je eigen ogen.

Deze basiskennis is op allerlei soorten fotografie van toepassing.

© Studio Smik 2023
Ontwikkeld door Convident