Smartphone Safari

Wat is Smartphone Safari?

Smartphone Safari is een workshop “fotograferen met je telefoon”.

We fotograferen veel met onze telefoons en sommige mensen gebruiken nooit meer een fototoestel.

Goede foto’s maken dat willen we allemaal wel. En het mooie is, met enkele tips kan je al een betere fotograaf worden! Dat leer je tijdens de Smartphone Safari.

Wanneer je ooit op een echte safari bent geweest, dan weet je dat je vooral goed om je heen moet kijken. Tijdens de Smartphone Safari leer ik je anders kijken naar de dingen. Want hoe je iets in beeld brengt, is namelijk de eerste stap in het maken van betere foto’s. Maar dat is niet het enige!

 • ik leer je beter/anders kijken
 • hoe je met belichting en focus kan werken tijdens het fotograferen. (JA! je telefoon kan dit, wist je dit al?)
 • foto’s bewerken met je telefoon komt ook aan de orde. Met een paar handelingen verbeteren je eigen foto’s zienderogen.

Ben je al enthousiast geworden?
Meedoen met de Smartphone Safari kan op verschillende manieren, er zit vast een manier bij die jou aanspreekt. Heb je vragen of wil je overleg, neem dan contact op.

Wat is uniek aan de Smartphone Safari?

Hoe effectief een workshop voor je is, hangt van verschillende factoren af. De inhoud is belangrijk maar de manier waarop het gebracht wordt, is misschien nog wel belangrijker. Kijk, daarin heb ik iets speciaals te bieden. Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt. Hierdoor kan ik heel goed uitleggen en zorg ik voor een fijne sfeer. Wat ook gewaardeerd wordt; kennis oefenen we meteen in de praktijk. Hierdoor onthoud je het beter én kan je meteen vragen stellen als dit nodig is. Doordat ik een toegankelijk persoon ben, durven mensen hun vragen ook te stellen.

 

 

Contact
 • deskundig
 • enthousiast
 • helder
 • betrokken
 • bemoedigend

Fotobewerking

Wist je dat je met je telefoon eenvoudig je foto’s kan bewerken?  Met een paar aanpassingen zie je je foto opknappen. Tijdens de workshop vertel ik welke handelingen veel effect opleveren.

Focus & belichting

Dit onderdeel is voor de meeste deelnemers een ENORME eye-opener! Dat je met je telefoon kan scherpstellen én de belichting kan regelen, tijdens het fotograferen. Zodra je dit weet en hebt geprobeerd, ga je dit altijd gebruiken. Geloof me

Compositie en Perspectief

Aan de hand van het landschap/uitzicht ga ik je uitleggen hoe compositie en perspectief van invloed is op je foto. Deze kennis proberen we ter plaatse uit, daar leer je het meest van. Juist voor dit onderdeel is het belang dat je het ziet met je eigen ogen.

Smartphone Safari 2022

 • als wil leren hoe je betere foto’s maakt (vanaf 10 jaar)
 • geen voorkennis vereist over fotograferen en fotobewerking (mag wel)
 • buiten workshop, we maken een wandeling van ± 5km tussen Midwolde en Nienoord (deels onverhard pad)
 • maximaal 7 deelnemers
 • duur zo’n 1,5 tot 2 uur
 • je krijgt tijdens de workshop “een bijdehandje” Met de besproken kennis overzichtelijk bij elkaar.

Het is nodig om vooraf een kaartje te kopen. Die koop je in de webwinkel en dit is mogelijk tot 20 uur de dag ervoor. Zolang er plek is.

Voorverkoop start 1 februari

Wanneer zijn de workshops?

Alle workshops starten om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Nienoord. Het gaat “altijd” door. Alleen bij de voorspelling van continue stromende regen gaan we de Safari verplaatsen en neem ik contact op. Handig dus om je kleding op de omstandigheden aan te passen, we zullen anderhalf tot twee uur buiten zijn. De wandeling gaat deels over onverharde paden. Eten en drinken, hier zal je zelf voor moeten zorgen. Onderweg is er geen toilet, wel bij start- en eindpunt.

zaterdag 9 april

vrijdag 13 mei

zaterdag 11 juni

vrijdag 8 juli

zaterdag 10 september

vrijdag 14 oktober

Smartphone Safari als groeps-activiteit

Een workshop die gezellig is, waar je allemaal iets van opsteekt en waarbij je ongegeneerd met je telefoon mag spelen! Met je familie, vriendengroep of collega’s

Geen team is hetzelfde en jouw wensen staan centraal. De workshop wordt gegeven op een locatie naar keuze. De duur van het programma hangt samen met de keuzes die we maken voor de team-activiteit.

Ik beschik over een groot netwerk van enthousiaste ondernemers (locaties, cateraars/chefs en andere workshopgevers), in samenwerking kunnen we een geheel verzorgde dag uitwerken. Wanneer je contact met me opneemt, kunnen we kijken wat bij jouw vraag en team past en maak ik graag een offerte voor je.

Ik ben ondernemer

Als ondernemer heb je er nog meer belang bij dat je foto’s er goed uit zien. En dan gaat het absoluut niet om perfectie. Je wil beelden die mooi zijn om naar te kijken, voor je online marketing, dat wil je vast wel. Natuurlijk is de Smartphone Safari zoals hierboven omschreven ook geschikt voor jou! Je vaardigheden en resultaten verbeteren meteen. Maar Studio Smik heeft meer mogelijkheden. Die heb ik voor je op een rijtje gezet op een aparte pagina. Denk bijvoorbeeld aan: online marketing, een persoonlijke sessie of een leer-traject op maat.

Voor MKB bedrijven is er de Smartphone Safari in business.
Met de knop hieronder, vind je alle informatie voor ondernemers.

meer lezen & bekijken
© Studio Smik 2022
Ontwikkeld door Convident