Jij zoekt een fotograaf!

…fotografen, bijna iedereen kent er wel een. Watvoor fotograaf zoek jij?

Sinds 2012 werd ik professioneel fotograaf en maakte als autodidact van een hobby m’n werk. In het begin deed ik ook familiefotografie inclusief trouwreportages. Met elke opdracht zette ik een stap verder in m’n ontwikkeling en leerde mezelf goed kennen als fotograaf. Mensen vinden mij een prettige fotograaf vanwege mijn positieve attitude. Daarnaast hecht ik veel waarde aan samenwerking en goed overleg, zowel vooraf als tijdens de foto opdracht. Ik ben flexibel en kan met weinig materiaal goed werk leveren.

Ik fotografeer hoofdzakelijk ondernemers en bedrijven, het gaat dan om:

  • fotografie voor websites en/of social media
  • portretten (individueel of groepen)
  • reportage van events | feestelijke bijeenkomst | open dag

Sinds 2018 mag ik ook regelmatig voor de Provincie Groningen in actie komen. Dit zijn veelal officiële momenten waarbij een of meerder gedeputeerden aanwezig zijn.

Om alle informatie overzichtelijk in te delen is er voor elk onderwerp een eigen pagina, klik door naar jouw keuze en als je vragen hebt, laat het me weten!

"Anyone can take a picture, a person with passion sees the picture before it's taken"

D-foto zak fotogr

De ene ondernemer of onderneming is de andere niet.
Juist door middel van fotografie maak je het verschil en laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Onmisbaar wanneer je jezelf wilt onderscheiden.

D-foto reportages

Vraag Studio Smik wanneer je de resultaten snel geleverd wilt hebben. De beelden vormen de essentie van jouw feest, lezing, open dag of andere gebeurtenis.

D-foto portretten

Ik maak een serie foto’s passend bij de uitstraling die je voor ogen hebt. Waarbij ik ook oog heb voor, hoe jij het meest ontspannen jezelf kan zijn tijdens de shoot.

Hier zie je allerlei voorbeelden van mijn werk, op de overige fotografie pagina’s vind je er meer.

Of ik een fotostudio bezit?

Studio Smik heeft studio in haar naam vanwege de ONTWERPstudio, ik beschik zelf niet over een fotostudio. Ik werk altijd op locatie.
Het is juist mijn kwaliteit dat ik op allerlei verschillende locaties en met weinig materiaal de juiste beelden kan schieten. Voor portretten in het bijzonder werk ik het liefst met daglicht/natuurlijk licht. Ik beschik over een mobiele achtergrond die ik kan gebruiken wanneer ik bij jou op de zaak portretten kom maken.

Hoe ik fotograaf werd...

Ik ben fotograaf. Eens was ik juf (dit deed ik 15 jaar) en fotografie was mijn hobby, mijn uitlaatklep of liever gezegd…  mijn oplaadpunt.

Mijn kinderen en de natuur waren mijn favoriete onderwerpen, net zoals kunst & architectuur. Toen ik midden in mijn loopbaanswitch zat, ontstond er een moment dat ik door het reclamebureau gevraagd werd om foto’s te maken voor een website. Spannend!

En guess what?! het kostte me weinig moeite om de juiste beelden te leveren. Ik verraste niet alleen mezelf, maar ook mijn collega’s en -heel belangrijk- de klant!

Inmiddels heb ik als autodidact een ruime ervaring opgedaan in de fotografie en ontdekte mijn eigen stijl. Ik ben een intuïtieve fotograaf, het moment zelf inspireert me en de gedrevenheid die ik dan voel is passie én enthousiasme. Bij voorkeur fotografeer ik bij daglicht, zeker als het om portretfotografie gaat. Binnenreportages van events, netwerkborrels of andere speciale momenten kan ik ook treffend in beeld brengen. Het ging niet vanzelf maar iedereen mag het weten; ik ben een goede fotograaf!

Wie is eigenaar van de beelden?

Wanneer je de foto’s hebt ontvangen, kan je ze gaan gebruiken. Marijke (Studio Smik) blijft eigenaar van de foto’s, het is zogezegd mijn intellectueel eigendom. JIJ, de ontvanger hebt het recht deze foto’s te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Incidenteel spreek ik met de klant af dat zij ze ook vrij mogen publiceren, tegen een bepaald tarief. Wanneer dit niet expliciet in de offerte staat en je op de factuur hiervoor geen bedrag vermeld ziet staan dan mag je de foto’s alleen gebruiken voor het doel waarvoor we ze gemaakt hebben.

Verder geldt dat je de naam van de fotograaf, dit is Studio Smik, vermeldt wanneer je de foto ergens plaatst. Op social media heeft taggen de voorkeur.

Ik bewaar de foto’s zelf ook, minimaal zeven jaar. Mocht je de foto’s zelf kwijt zijn geraakt, neem dan contact met me op.

error: Content is protected !!