“Je bent een influencer!”

Terug naar alle berichten

Als ik naar de kapper ga is dat nooit een afspraak die ik weken van tevoren maak. Ik houd van spontaan naar de kapper gaan. Dat ik wakker word en denk; “yes, vandaag wil ik naar de kapper!” en dan ga ik dat regelen. Vaak lukt dat ook nog en -oké- soms moet ik heel even wachten voordat er plaats is. Aan het einde van de zomervakantie wilde ik dat ook, alleen mijn vaste kapper had zelf nog vakantie. Daarop wachten ging me té lang duren en dus ging ik naar een -voor mij- nieuwe kapper. Ik moest er lang wachten, want het was erg druk en er ging iets fout. Tijdens het wachten had ik een heel leuk gesprek met een andere vrouw in de kapsalon.

Toen ik aan de beurt was, had ik het gebruikelijke praatje met de kapper over het leven en wat ik voor beroep heb. Ze was vooral enthousiast over het feit dat ik fotograaf ben. “Fotografeer je ook kinderen?” vroeg ze. Ze wilde namelijk al heel lang een foto laten maken van haar zoon en het liefst ook als gezin (als haar partner dit tenminste ook zou willen). Als cadeau nog voor haar vader, dus daar spraken we over. Ondertussen was de dame waar ik eerder druk mee in gesprek was geweest klaar om te vertrekken. Ze was enthousiast geworden over mijn ondernemers verhaal. Vooral omdat ze zelf in het onderwijs werkt en heel goed kon begrijpen dat ik had gekozen om te stoppen. Ze zei; “ik ga je wel even opzoeken op Facebook”. “Wat leuk!”, zei ik “en vergeet niet om mijn pagina een duimpje te geven!!” 😀

“Oh”, zei de kapster “je bent een influencer!”

Die zin galmde nog lang na. Influencers zijn momenteel niet bepaald positief in het nieuws en het is ook een trend die best beter gestroomlijnd kan worden. Ik vond het ook wel lollig, ben ik een Influencer? In ieder geval niet op de manier zoals de influencers die in het nieuws komen. Ik heb trouwens helemaal geen sponsoren en ik zal zeker niet iets aanbevelen waar ik niet achter kan staan… Waarmee ik niet wil beweren dat influencers dat doen, maar afijn. Toen ik er verder over nadacht kwam ik tot de conclusie dat ik wel degelijk een Influencer ben.  

durf jezelf te laten zien!

Op social media en via mijn nieuwsbrieven deel ik mijn visie, mijn mening en vertel ik over ervaringen of boeken die mij geïnspireerd hebben. Laat ik zien welke mensen mijn inspiratiebron zijn en al dat soort dingen. Het gebeurt dat ik later mensen spreek die mij vertellen dat ze blij zijn met mijn tips. Of dat ze dat boek ook zijn gaan lezen of dat ze die persoon ook zijn gaan volgen en ze bedanken mij hiervoor. Op die manier heb ik wel degelijk invloed op andere mensen. 

Vandaar ook deze column, besef jij wel dat jij ook een verhaal hebt, een visie hebt, die gedeeld mag worden. Dat jouw tips en adviezen een ander enorm kunnen helpen. Door dat te delen boor je ook meteen een andere vorm van informatie en content aan. Juist op social media gaat het niet alleen om verkopen, eigenlijk gaat het vooral NIET over verkopen. Het gaat om verbinding! Maak een verbinding met mensen, zorg dat ze jou als persoon goed leren kennen. Ze bouwen een band met je op en worden zogezegd fan van je. En als het moment daar is, zullen ze ook bij je kopen. Deze basis is heel sterk.

En hoe stel jij jezelf op in het dagelijks leven? Vertel jij vol trots over je bedrijf? Ik hoop van wel

Social media is een middel dat leidt tot verkoop.

Ondertussen wacht ik nog op een berichtje van de kapster voor het plannen van een fotoshoot. Omdat het toen zo vreselijk druk was bij de kapper heb ik haar mijn kaartje gegeven waardoor het contact van haar kant moeten komen. Als er meer rust was geweest had ik om haar telefoonnummer gevraagd zodat ik haar zelf had kunnen bellen. (ga ik een andere keer dus wél doen. Je kan ook te begripvol zijn) Nu is het een kwestie van rustig afwachten en het zal me niks verbazen als het wel tot het voorjaar kan duren voordat het zover is. Veel mensen stellen fotografie uit. En ik snap dat wel maar het is ook zo jammer! Want de tijd wacht niet en je kan dit moment, deze periode alleen NU vastleggen. 

Maar wie weet, wordt ze op een ochtend wakker en denkt; “ik wil op de foto!”

Ik hoop voor haar dat ik dan niet bezet ben. 


Terug naar alle berichten
© Studio Smik 2022
Ontwikkeld door Convident