logo & huisstijl

Een logo is een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt wanneer er een bedrijf, stichting of ander initiatief wordt opgezet. De kwaliteit van dit logo is heel erg afhankelijk van de kennis die er is over logo’s en huisstijlen, de waarde die er aan wordt gehecht en het beschikbare budget.

Het mooiste is wanneer er echt goed over een logo is nagedacht.

Dat het qua kleur en vorm past bij wat je doet, wie jij bent en wie je wil bereiken. Logo’s zijn ook aan mode onderhevig, kijk maar eens naar een logo van 20 of 30 jaar geleden…. En momenteel zijn nostalgische lettertype’s en handschrift/handlettering logo’s weer heel erg in. Moet je daar aan meedoen? Dat is de vraag en hangt af van je doelgroep en gewenste uitstraling.

Studio Smik vindt het van het grootste belang dat er een gedegen vooroverleg plaatsvindt zodat ik weet;

 • welke uitstraling je voor ogen hebt
 • wie je wilt bereiken
 • watvoor product of dienst je bedrijf levert
 • klant- en merkbeleving

Voorbeelden van mijn ontwerpen:

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

Wat je van mij altijd krijgt wanneer het logo klaar is, zijn versies van het logo zodat je niet van elk klusje een betaalde opdracht hoeft te maken. Dit is niet bij alle ontwerpers zo, heb ik ontdekt. Je krijgt van mij bijvoorbeeld; een .eps voor drukwerk, jpg’s, png, een avatar voor Facebook en een faveicon voor je website.

Op de huisstijlkaart vind je alle informatie die je nodig hebt over kleurcodes en lettertypes. Wanneer je zelf content gaat maken weet je precies wat je moet doen om in de huisstijl te blijven. Easy Peasy!

Waarom geef ik dit aan jou?
Ik wil graag dat jij succes behaald in het ondernemerschap. Een herkenbare huisstijl en consequent gebruik van je logo vormt daaraan een belangrijke bijdrage. Daarom geef ik je de materialen zodat je dit ook kan uitvoeren. En dit vind ik ook passend bij de investering die je hebt gedaan toen je mij een logo liet ontwerpen.
Verder vertrouw ik er op dat –en in de praktijk gaat dit ook zo– wanneer je net iets meer nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een roll-up banner of een folder,  je wel weer bij mij terugkomt. Dat wil je dan weer graag door een specialist laten uitvoeren.

Verder:

 • tijdens het ontwerpproces zijn er twee correctierondes (bij de prijs inbegrepen)
 • indien nodig wordt er een lettertype aangeschaft, de kosten hiervoor zijn zeer divers
 • je krijgt een huisstijlkaart; hierop vind je de uitleg die jou helpt om de huisstijl te bewaken
 • heb je een specifieke versie van het logo nodig? die kan je kosteloos bij me opvragen (anytime)

Voor een zzp’er dat naast een logo ook een eenvoudige huisstijl nodig reken ik € 295,- (excl. BTW en de evt. kosten voor een lettertype)
In de praktijk zijn de aanvragen die ik krijg heel divers met een passende prijs, Studio Smik levert graag maatwerk.

Verder kan ik ook:

 • het drukwerk ontwerpen en leveren dat je nodig hebt
 • een Word-sjabloon laten maken van het briefpapier, hiervoor werk ik samen met een specialist
 • een ontwerp maken voor je auto belettering (het beletteren zelf, kan ik niet.) Ook is het mogelijk om stickers te leveren, hiermee kan je zelf je raam of auto stickeren.
 • een reclamebord ontwerpen en leveren

Meer lezen over Personal Branding?

pictogram Studio Smik Personal Branding

Meer lezen over Drukwerk?

drukwerk Studio Smik

Meer lezen over Fotografie?

pictogram Studio Smik fotografie
error: Content is protected !!