logo & huisstijl

Een nieuw logo

Je wil een logo voor je bedrijf. Omdat je net bent gestart of  het is tijd voor een nieuwe, meer passende uitstraling. Studio Smik ontwerpt logo’s, zorgt voor een heldere communicatie en geweldig eindresultaat. Bijna altijd wordt het logo geleverd met een huisstijl. En ontwerp ik met zorg je drukwerk en alle andere uitingen die je nodig hebt om die nieuwe look met de buitenwereld te delen.

Bovendien kan ik ook nog de fotografie voor je verzorgen, voor je website en socials.

Ik heb inmiddels veel ervaring met dit soort processen.

Studio Smik ontwerpt huisstijlen en logo's

Logodesign, hoe gaat dat in z’n werk?

Ons eerste gesprek is heel belangrijk. Ik hoor graag wat voor bedrijf je hebt en welke klanten je bedient (of welke klanten je wil bedienen) Hoe onderneem je, wat vind je belangrijk, waar sta je om bekend, wat is je stijl. Voor dit gesprek neem ik ruim de tijd.

Ik hoor graag welke ideeën je zelf hebt voor het ontwerp. De ene persoon heeft geen idee, de ander heeft al een voorkeur voor bepaalde kleuren en de ander een heel Pinterestbord. Heb je een planning waar ik rekening mee moet houden? Na dit gesprek ga ik een offerte voor je maken, reken op een prijs vanaf € 525,- (excl. BTW)

Wanneer je mijn offerte hebt goedgekeurd, ga ik zo snel mogelijk voor je aan de slag. Doordat we al zo’n goed gesprek hebben gehad, kan dat ook. Tijdens de ontwerpfase onderhoud ik contact met je, zodat jij weet hoe het ervoor staat. Hoelang het duurt voordat ik een eerste versie kan tonen, is per design verschillend. Het blijft een creatief proces dat zich niet laat forceren.

Een concreet voorstel stuur ik per mail. We plannen meteen in wanneer we dit concept bespreken. Daarna ga ik je feedback verwerken, dit is de eerste correctieronde. Meestal zijn twee correctie rondes voldoende om tot een eindresultaat te komen waar jij blij mee bent. Je logo & huisstijl zijn klaar.

Wat mag je verwachten?

Het proces van gesprek tot oplevering heb ik zo’n beetje beschreven. Of ik ook drukwerk ga ontwerpen en/of foto’s maak, dit staat omschreven in de offerte. Dan zal ik altijd starten met het logo, die is leidend voor de rest.

Als het logo klaar is, wordt het digitaal afgeleverd in de vorm van een logopakket. Dit pakket bestaat uit allerlei verschillende versies van je logo, een avatar voor social media en een faveicon voor je website. Omdat ik weet wat jij nodig hebt, vul ik het aan met passende social media iconen. Op deze manier kan jij zelf het logo ook op allerlei manieren doorvoeren en inzetten. Dit versterkt je bedrijfsidentiteit. Weet dat niet alle vormgevers/reclamebureau’s dit doen!

Je krijgt ook een huisstijlkaart.
Hierop staat meer uitleg over de huisstijl, de kleuren met kleurcodes en een omschrijving van de lettertypes. Wist je wel dat je voor bepaalde lettertypes moet betalen om het te mogen gebruiken? Ik maak veel gebruik van lettertypes die geen geld kosten. Deze kaart is handig voor jou maar je website-designer zal er ook heel blij mee zijn! Zo krijgt ook je website de juiste look & feel, helemaal passend bij je merkidentiteit.

© Studio Smik 2024
Ontwikkeld door Convident