Voor iedere ondernemer zijn marketing en communicatie onmisbaar! Maar voor veel kleine ondernemers en eenmanszaken is dit niet het favoriete onderdeel van het ondernemerschap om mee bezig te zijn. Liever helpen ze klanten met dat waar ze goed in zijn, waar ze veel kennis over hebben, waar ze enthousiast over zijn. Laat dát nou net zijn waar het over moet gaan in je marketing & communicatie. Juist over jouw kennis, enthousiasme en passie!

  • je doelgroep en favoriete klant
  • je aanbod,
  • jouw ervaring & kennis

..zijn allemaal van invloed op hoe je jezelf in de markt zet, hoe je communiceert over je bedrijf. Ook de kanalen die je inzet voor je (online) communicatie hangen hiermee samen. Qua budget is dit natuurlijk per bedrijf heel verschillend. Maar met de sociale media in de huidige tijd kan je zelfs zonder groot budget al actief met marketing en communicatie aan de slag gaan. De alles verbindende “spreekwoordelijke saus” is branding!
Wat betekent dat je jezelf neerzet als een brand (=merk) dit zorgt ervoor dat je herkenbaarder wordt als bedrijf en die passende zichtbaarheid trekt klanten aan die heel bewust voor JOU kiezen.

Ik had allerlei gedachtes over branding, ik vroeg me af of het wel iets voor mij was.
Wat moet je er dan mee en waar begin je??? (is het niet te Amerikaans?) Eerlijk gezegd wist ik er op dat moment veel te weinig vanaf.

Na drie jaar ondernemerschap liep ikzelf steeds tegen de vraag aan, hoe presenteer ik mezelf? Ik ben fotograaf en vormgever, maar wat onderscheidt mij nu écht.. Hoe zorg ik ervoor dat mensen mij beter weten te vinden? Deze fase in het ondernemerschap kent iedereen en kan ook na verloop van tijd ineens weer opspelen. Tijdens een workshop begreep ik ineens waarom branding de oplossing is, hierover schreef ik deze BLOG. Daarna was ik supergemotiveerd om alles te leren over branding, hierin investeerde ik. Sinds ik daarna voor mijn eigen bedrijf de branding heb bepaald, heeft dat een enorm verschil gemaakt.

En dat gun ik jou ook!

Mijn 8-stappenplan voor Personal Branding

Een e-boek waarmee jij in je eigen tempo aan de slag kan met Personal Branding.

error: Content is protected !!