meer over Marijke Koetsier

Marijke Koetsier

Ik wilde uit de rat-race stappen, meer tijd met mijn eigen kinderen doorbrengen en vooral weer energie voelen en geluk. In januari 2011 hoefde ik niet terug naar school. Langzaamaan ontvouwde een nieuw pad en in april 2012 startte ik Studio Smik.

Het ondernemerschap voelt soms nog nieuw, maar ondertussen ben ik ruim tien jaar eigenaar van Studio Smik. Ik heb bereikt wat eens ver weg leek, naamsbekendheid, vaste klanten en een eigen stijl. Het geweldigste aan ondernemerschap vind ik:

  • de ruimte voor persoonlijke groei
  • je eigen agenda en koers bepalen
  • zelf de voorwaarden bepalen, hoe ben ik zakelijk?

Ik denk, droom en werk in beeld.
Wat vooral heel handig is wanneer ik in gesprek ben met een ondernemer. Ik ben een kei in communicatie, hierdoor vinden mensen het fijn samenwerken. Tijdens een fotoshoot zorg ik voor een fijne sfeer. Mijn empathische vermogen, levenservaring en het samenwerken met allerlei mensen en kinderen helpen hierbij.

Ik ben commercieel én sociaal. Een combinatie waar ik trots op ben en die me heel natuurlijk afgaat.

Marketing
Voor velen een lastig onderdeel in het ondernemerschap. En dat begrijp ik volkomen, want wat was dát een worsteling (en soms is dat ‘t ineens weer. Gelukkig maar tijdelijk) Ik help je daarmee! Door beelden te creëren die je trots maken en die je graag wil delen. Of echt concreet door je te ondersteunen bij je marketingactiviteiten.

Marijke is kunstenaar

Ik maak deel uit van Kunstenaarskring Zichtlijn een vereniging in het Westerkwartier. Mijn discipline is fotografie. Het kunstenaarschap voelt nog relatief pril maar wel heel fijn! Het biedt alle ruimte om te onderzoeken.

 

Marijke was juf

Als leerkracht had ik oog voor iedereen, schepte een veilige sfeer en wilde alle kinderen helpen met dat wat ze nodig hadden. En daar was ik heel goed in! Ik werkte hard, was een fijne collega en kon veel creativiteit in deze baan kwijt. Op de foto mijn eerste klas die ik samen met een collega mocht begeleiden.

Na onze verhuizing ging ik in Brabant werken. Hier werd ik vertrouwenspersoon en later adjunct-directeur. In 2005 keerde ik terug naar het Noorden. Mijn loopbaan van 15 jaar onderwijs in Leidschendam, Tilburg, Eelde én Leeuwarden heeft me enorm veel gebracht.

Marijke, mijn jeugd

Mijn vader maakte deze foto van mij in 1977. Wat ik geweldig vindt aan deze foto -naast de lichtval en de grassen- is dat ik er zo mooi op sta als mezelf!

De nieuwsgierigheid, de liefde voor natuur en mijn oog voor details. Als kind stond ik trouwens naast mijn vader in de doka om te zien hoe de foto langzaam in het badje chemicaliën te voorschijn kwam. Mijn vader fotografeerde als hobby.

Ik groeide op in Mantgum (Friesland) en vertrok voor werk in 1996 naar Leidschendam.

In de media

© Studio Smik 2023
Ontwikkeld door Convident