mijn ondernemerschap

Ik begon mijn bedrijf om verschillende redenen;

  • meer tijd doorbrengen met mijn gezin, doordat ik werktijden beter kan afstemmen
  • vrijheid, regie over mijn leven!, tijd besteden aan dingen die IK belangrijk vind
  • groeimogelijkheden, door niet langer in dienst te staan van ontstaat er ruimte
  • verschil maken, ik zag binnen de reclame wereld teveel ego en te weinig helpen

Nu na zeven jaar ondernemerschap noem ik mezelf sociaal-commercieel omdat mensen en mensen verder helpen, bij mij altijd voorop staat. Natuurlijk wil ik ook geld verdienen! Daar kan ik dan weer andere mooie dingen mee doen én bovendien kan ik alleen ondernemer blijven als ik er ook een boterham mee verdien. Maar er is meer.

Ik zie teveel ondernemers, vooral de bescheiden, met het hart op de goede plaats-mensen, worstelen. Met marketing en zichtbaarheid. Ik kan en wil deze mensen helpen. Door ze te leren er anders tegenaan te kijken, ze te bemoedigen en te enthousiasmeren. En ze voorzien van materiaal (foto’s, vormgeving en drukwerk) waar ze trots op mogen zijn en waarmee ze verdere stappen kunnen zetten. Naast dit alles is er nog de marketing mindset; Kan je vanuit vertrouwen werken aan je zichtbaarheid? Weet je hoe je mind werkt en waarom het zoveel ‘werk kost’ om uit je comfortzone te stappen?

Het mindset & marketing deel, daar heb ik nog een heleboel plannen voor.

Mijn hogere doel is; Mensen helpen trots te zijn op zichzelf, hen aan te moedigen hun dromen te vinden en te volgen. Zodat hun stem gehoord kan worden en de wereld een beetje mooier wordt. Ook omdat er meer balans ontstaat tussen de brutale en extroverte mensen en de bescheiden introverte mens.

Wat betekent bovenstaande voor jou als klant?

  • doordat ik mijn werktijden naar behoefte kan indelen, werk ik ook wel ’s avonds of in het weekend. Het geeft heel veel (speel)ruimte om mijn werk te kunnen doen en daar heb jij dan weer voordeel van!

 

  • vrijheid vind ik heel erg belangrijk! Daarom krijg je ook een logopakket wanneer ik een logo voor je mag ontwerpen. Hiermee kan je dus ook naar een andere vormgever gaan.. Doorgaans zijn mijn klanten zo tevreden dat ze dat niet doen. Ze komen liever weer terug bij mij. En als iemand toch wil gaan, ga dan alsjeblieft. Ik wil geen klanten die alleen maar komen omdat ze moeten.

 

  • de wereld verandert, mensen veranderen en ik ben door het ondernemerschap enorm veranderd! Persoonlijke groei is gewoon nodig als je ondernemer bent. Ikzelf blijf steeds in beweging, ik probeer nieuwe dingen, ben nieuwsgierig en ga opmerkzaam door het leven… En over al deze zaken ben ik open. Je krijgt er leuke gesprekken door waardoor de andere zich uitgenodigd voelt om ook te delen waar zij of hij mee bezig is. En hierdoor kan ik jou weer beter van dienst zijn.

 

  • ik geloof in verbinding in de breedste zin van het woord. Door echt/oprecht een relatie aan te gaan met mijn klanten ontstaat er verbinding, jouw bedrijf verbindt zich weer met jouw klanten. Die verbinding probeer ik als fotograaf en vormgever tastbaar te maken, maar dit staat natuurlijk nooit los van marketing. Hiervoor heb je nu juist die materialen nodig! Foto’s voor je website of social media en misschien zelfs om je kantoorruimte mee in te richten! Of je laat iets maken om uit te kunnen delen, te laten zien om ervoor te zorgen dat je onthouden wordt en je jouw doelgroep aanspreekt. Alles staat in verbinding met elkaar. Door deze verbindingen te zien, mijn intuïtie, door het stellen van krachtige vragen en doordat ik goed kan luisteren, kan ik je supergoed helpen! Niet alleen met het resultaat, ook het gesprek vooraf en de tussentijdse momenten zijn voor mijn klanten een meerwaarde. Studio Smik draait niet om mij, maar om jou!

© Studio Smik 2021
Ontwikkeld door Convident