Marijke Koetsier

Ik groeide op, op het Friese platteland in het prachtige dorp Mantgum. Hoewel ik het op dat moment nog niet wist, was vrijheid al superbelangrijk voor me. Ik was een vroege leerling, vond veel dingen leuk en wilde wel iets creatiefs doen, ik had geen idee wat en voelde me onzeker over mijzelf en m’n eigen talenten.

Ik koos voor een baan in het onderwijs. In 1995 was er onvoldoende kans op werk in het Noorden, ik koos voor het avontuur (en baanzekerheid) en begon als juf in Leidschendam, twee jaar later vertrok ik naar Brabant. Na mijn verhuizing naar Groningen werkte ik nog 5 jaar in het onderwijs, onder andere één jaar in het VMBO en ook was ik werkzaam als adjunct-directeur in Leeuwarden.

Maar na 15 jaar ging het roer om. De belangrijkste reden hiervoor, was dat ik vrijheid miste. Ik wilde regie over mijn agenda & energie en meer quality-time met m’n kinderen. Ik ging weer studeren en begon in 2012 mijn eigen bedrijf in grafisch vormgeven: Studio Smik! Al snel breidde ik mijn werkzaamheden uit met fotografie. Een combinatie die me erg goed bevalt om bedrijven & ondernemers zichtbaar te maken. 

Iemand omschreef mij ooit als bedachtzaam en tegelijkertijd spontaan. Een bijzondere combinatie maar het past helemaal bij mijn manier van werken. Ik bekijk de dingen van meerdere kanten, overweeg daarbij de verschillende mogelijkheden en kan daarbij enorm wikken en wegen. Maar zodra er een goed gevoel ontstaat, de zogenaamde klik, dan kent mijn enthousiasme weinig grenzen.

Een bedrijf starten is één, er komt veel bij kijken! (als je ondernemer bent, weet je dit wel) Het onderdeel waar ik de meeste moeite mee had was; verkopen, marketing & communicatie. Personal Branding was voor mij HET keerpunt, vanaf 2016 ging mijn bedrijf veel beter lopen, elk jaar stijgt mijn omzet. Ik geloof in kleine stappen vooruit, elke dag kan je iets verbeteren, aanpakken of veranderen. Met de workshop Pittig?! heb ik een nieuw product gecreëerd dat mijn oude liefde (onderwijs) verbindt met mijn nieuwe liefde (ondernemerschap) in 2019 ga ik kijken hoeveel ik hiermee kan komen ONLINE.

Nieuw terrein, maar o zo leuk! Hier liggen nog heel veel kansen, voor mij maar ook voor jou! Ik wil nog vele ogen openen en ondernemers bewust maken van alle kansen die ze kunnen pakken. Je hebt een beetje lef nodig en kijk dan maar eens wat er gebeurt..

Marijke in de media:

Artikel Telegraaf (2013)

Interview AOB-blad (2015)

error: Content is protected !!