Wil je succes beleven met je bedrijf, dan moet je veelvuldig communiceren over je bedrijf. En tegenwoordig zijn daar talloze manieren voor en bovendien wil je graag zoveel mogelijk rendement halen uit deze communicatie. Wat kan JIJ nou doen om betere keuzes te maken én ervoor te zorgen dat je communicatie effectief is?

... eerst werken aan je Personal Branding

pictogram Studio Smik Personal Branding

Personal Branding vormt de basis voor je Marketing & Communicatie die o.a. gaat over jouw vuur & passie als ondernemer. Bewust keuzes te maken en nadenken over je Personal Brand, zie ik als bewust stilstaan om vervolgens met krachtige stappen vooruit te kunnen gaan.

Maar hoe pak je dat nou aan?

Studio Smik doorliep zelf dit hele proces; van onwetend & sceptisch naar enthousiast én actief aan de slag met Personal Branding. Gevolg; heldere focus en eind 2016 lanceerde ik mijn bedrijf opnieuw compleet met een nieuw logo en huisstijl. (dat laatste is niet altijd nodig) Nu ik hier op terugkijk, kan ik je vertellen dat het effect nog veel groter was dan ikzelf verwachtte! Het bracht mijzelf zekerheid, duidelijkheid en een heel positief gevoel maar leidde uiteindelijk tot meer impact en het bracht me meer klanten en omzet. Je kan je vast voorstellen hoe het promoten en presenteren van jou en je bedrijf zal zijn wanneer je je zekerder voelt en je focus duidelijker is.

Maar dat niet alleen.

Personal Branding gaat over authentiek zijn. Het is dus de bedoeling dat je het helemaal op je eigen manier doet!

bladzijde uit mijn e-book

blad 2, uit het boekje over Personal Branding van Studio Smik

Als ondernemer run jij je bedrijf op jouw manier. Dat gaat over het totaalplaatje, het traject van offerte naar factuur, maar ook hoe je bijvoorbeeld met mensen omgaat. En hoe je vervolgens over alle facetten van je bedrijf communiceert, hoe je je eigen bedrijf (merk) steeds opnieuw onder de aandacht brengt ook dit mag je op je eigen manier doen. En hierdoor is ook goed vol te houden, je hoeft jezelf niet anders voor te doen. Je mag helemaal jezelf zijn want dat is nu precies de bedoeling!

Als het hele plaatje klopt -en dat is een proces waarin je steeds beter je weg vindt- zet je jezelf en je bedrijf krachtig neer. En trek je de klanten aan die bij jou passen. Zij zijn vervolgens weer heel blij dat ze jou hebben gevonden en vertellen dit ook aan anderen.

Krijg je al zin om er mee aan de slag te gaan?

Ja! ik wil aan de slag met Personal Branding
... lees dan vooral verder

Ik heb veel te danken aan Personal Branding maar zie om mij heen veel ondernemers die deze kennis nog niet hebben of niet weten waar te beginnen. Mijn kennis heb ik opgeschreven in dit e-boek (2e editie) en wil ik met zoveel mogelijk ondernemers delen. Het is een mooi vormgegeven boekje bestaande uit 26 pagina’s.

  • Ik creëerde dit 8 stappen plan. Elke stap wordt uitgelegd en levert met een vraag of opdracht jou een “bouwsteen” op. Wanneer je alle stappen hebt doorlopen heb je de beschikking over 8 stenen waarmee je kan bouwen! Dit wordt de basis van jouw branding en de uitkomst is voor iedereen anders.
  • Het boekje is rijk geïllustreerd met eigen foto’s vanuit het thema ‘bomen’  Omdat je jouw bedrijf kan vergelijken met een boom. (vruchten, goede voeding, diep geworteld…) en omdat ikzelf een grote liefde voel voor bomen. Bovendien bedenk ik in het bos mijn beste ideeën.
  • de inhoud is in de praktijk getest
  • Nadat jij het 8 stappen-plan hebt doorlopen begint het pas écht, als je er concreet mee aan de slag gaat. Tijd voor actie!

Op mijn YouTube kanaal heb ik een afspeellijst gemaakt met 5 video’s over online zichtbaarheid. Elke video duurt 3-4 minuten en belicht een ander aspect. De titels van de video’s zijn:

  1. verbinding, daar gaat het om
  2. emoties & eerlijkheid Dat is wat mensen willen zien
  3. actie vs perfectie Wat is belangrijker wanneer je je als ondernemer zichtbaar wil maken
  4. je wilt werken aan je zichtbaarheid, welke keuzes zijn dan belangrijk?
  5. Personal Branding

Personal Branding

Personal Branding vertaald zich ook naar een passend logo en visitekaartje. Studio Smik helpt je er graag mee!

Als Personal Branding over JOU gaat, dan mogen passende foto’s van jou natuurlijk niet ontbreken in je online communicatie.

Wil je meer lezen over marketing & communicatie?

error: Content is protected !!