nieuwe huisstijl voor zorgcentrum Het Hooge Heem

Een re-style traject met oog voor het verleden, met het oog op de toekomst

Zorgcentrum Het Hooge Heem was de trotse eigenaar geworden van een nieuw pand. Met warme kleuren, een mooie tuin en dakterras. De nieuwe directeur vond het ook tijd worden voor een passende eigentijdse uitstraling in de vorm van een nieuw logo en huisstijl. Maar dan wel met iets herkenbaars van de oude stijl. Zelf was ik erg gecharmeerd van de roestvrij stalen belettering die het nieuwe pand had gekregen.

Na een co√∂peratief proces ontwikkelde ik dit logo met hierin twee kleuren (groen en blauw) van de oude stijl, plus een warme kleur die je terugziet in het gebouw. De drie ogen verwijzen naar oog voor mensen en de drie ogen zijn een speelse verwijzing naar de drie gedeelten waaruit het gebouw bestaat. De letters in het logo tonen verwantschap met de belettering op het pand. Met name het personeel dat er al tientallen jaren werkt, had tijd nodig om aan de nieuwe stijl te wennen. Inmiddels heeft men het volledig omarmd en is ’t echt HET gezicht van Het Hooge Heem geworden. Voor de stichting die extraatjes verzorgd voor de bewoners van dit centrum maakte ik een bijpassend, afgeleid logo.

Ik rijd regelmatig langs het zorgcentrum en elke keer als ik die vlag zie wapperen voel ik me opnieuw trots dat ik hieraan een bijdrage mocht leveren.

Daarnaast ontving ze een uitgebreid beeldpakket om ook interne publicaties te kunnen voorzien van de nieuwe stijl.

 

© Studio Smik 2020
Ontwikkeld door Convident