#3 Slapend rijk of hoe kan ik productiever worden?

Terug naar alle berichten

Slapend rijk of hoe kan ik productiever worden?

Wát?! Een zakelijke blog over slapen? Wat heeft dat nou met bizniss te maken, hoor ik je denken.
Nou, in mijn geval heel veel! Na het lezen van deze blog begrijp je hoe ik een stuk productiever kon worden.

Tien jaar geleden was ik een stuk jonger :p en ging ik altijd rond middernacht naar bed. Prima. Toen ik mijn bedrijf begon in 2012 werkte ik bijna fulltime aan m’n bedrijf ook al had ik weinig klanten. Ik had veel te leren en bovendien kon ik met een offerte wel een week bezig zijn! Echt waar. Omdat m’n kinderen nog klein waren, werkte ik vooral veel ‘s avonds bovendien ging ik tóch pas laat slapen. Van lieverlee werd het nóg later want ik kreeg het ook drukker. Ondertussen merkte ik ‘s ochtends dat ik een stuk minder productief was, voelde ik me vaak moe en futloos en eigenlijk was ik ook best regelmatig ziek. Ook toen ik inmiddels doorhad dat ik beter wat eerder kon gaan slapen, het lukte me niet, want vaste patronen zijn moeilijk te doorbreken. 

Sterker nog, lag ik eenmaal ín m’n bed, ging ik toch nog even Twitter lezen of andere dingen bekijken op m’n iPhone. [Het zou kunnen dat jij ook een slechte gewoonte hebt waar je vanaf wil… moeilijk hè..]
Het omslagpunt weet ik nog goed, heel goed. Omdat het zo hilarisch was of triest… Ik lag in mijn bed, het was na middernacht en ik keek naar Facebook. (Aiii)
Maar het was een interessant filmpje dat ik móest bekijken. Het onderwerp was slaap.
Ariana Huffington (wereldberoemd) heeft er een boek over geschreven en ze werd geïnterviewd door Marie Forleo. Het was zo open en eerlijk én herkenbaar!
Hierdoor ben ik direct écht anders tegen het fenomeen slaap gaan aankijken, hierover bleek ik namelijk ook al vooroordelen te hebben. Het is absoluut niet zo dat ik de dag erna direct vroeg naar bed ging en sindsdien elke dag doe.

Het was het begin van inzicht waarna ik stap voor stap mijn patroon kon doorbreken.

Nu krijg in een week tijd veel meer slaap, ben ik de afgelopen tijd minder vaak ziek geweest, heb meer energie, snoep veel minder (want dat gebeurde ‘s avonds laat), kortom ik voel me een stuk beter!

Wat ik ook heb aangepast is mijn werkvolgorde, tegenwoordig begin ik mijn werkdag met taken en opdrachten voor Studio Smik! Want deadlines voor klanten haal ik sowieso, andere werkzaamheden voor klanten voer ik ook altijd uit net als emails behandelen en bijvoorbeeld Social media checken. Alleen doe ik dit nu later op de dag. Juist de dingen voor je eigen bedrijf zoals een blog schrijven, website bijwerken, informatie zoeken, werken aan mijn productaanbod, videoscriptjes uitwerken, dat zijn zaken die ik het allerbeste aan het begin van de dag kan doen Ik ben dan nog fris, heb een rustig hoofd en kan op deze manier echt goede dingen doen voor mijn bedrijf! Zaken die ik normaal verschoof naar het einde van de dag of avond want: klanten eerst…Met het gevolg dat ik het meestal toch weer uitstelde of werkte ik een heel stuk trager. 

Het aanpakken van mijn slaapritme en het anders indelen van mijn werkdag zorgt ervoor dat ik kan groeien met mijn bedrijf, dat ik de goede stappen zet en dát geeft ook weer veel energie! De ontwikkeling die vanaf augustus 2016 zichtbaar en echt merkbaar is in mijn bedrijf, is hier een direct gevolg van. Daarom schrijf ik deze blog er ook over, omdat jij er misschien ook mee worstelt en ik het jou ook gun om sneller vooruit te gaan!
Alleen als je heel open en eerlijk naar jezelf kijkt, zie je wat je anders moet doen of welk gedrag je aan- of af moet leren. Dat is de eerste stap.

En voor elk probleem is er een oplossing! Ook online vind je hiervoor volop inspiratie, oefeningen, hulp etc. Mocht je toevallig ook iets aan jouw kijk op slaap willen doen? Het interview dat ik net noemde, dat een keerpunt was voor mij, kan je nog steeds online bekijken. Je kijkt het hier. Ik wens je succes met alles wat je wilt gaan leren of overwinnen. En natuurlijk ben je altijd vrij om te reageren op mijn blog, kies zelf maar op welke manier.. stuur een mail, reageer op Facebook of stuur een appje.


Terug naar alle berichten
© Studio Smik 2024
Ontwikkeld door Convident