Smartphone Safari van Studio Smik

Wil je ook supermooie foto’s (leren) maken met je telefoon?

Studio Smik heeft hiervoor de workshop Smartphone Safari uitgedacht. Eerst was er de complete workshop die ik op locatie geef in Visvliet. Door Corona is er nu ook een verkorte workshop ontstaan die we wandelend doen.

Als fotograaf ben ik autodidact en in mijn vorige loopbaan was ik docent. Mensen enthousiasmeren en laten zien wat ze zelf allemaal kunnen & kunnen leren, vind ik het mooiste wat er is. Deze workshop geeft je nieuwe kennis en leert je anders kijken. Dit ga je ook direct toepassen, waardoor jij mooier foto’s gaat maken met je telefoon. Aan het eind van de wandeling krijg je van mij “een bijdehandje” waarmee je de kennis overzichtelijk bij elkaar hebt.

Bij de workshops is het aantal deelnemers beperkt, je dient altijd vooraf een kaartje te kopen. Heb je vragen die deze website niet beantwoordt, neem dan contact met me op.

 

Wat leer je tijdens De Smartphone Safari?

Fotobewerking

Wist je dat je met je telefoon eenvoudig je foto’s kan bewerken?  Met een paar aanpassingen zie je je foto opknappen. Tijdens de workshop vertel ik welke handelingen veel effect opleveren.

 

Focus & belichting

Dit onderdeel is voor de meeste deelnemers een ENORME eye-opener! Dat je met je telefoon kan scherpstellen én de belichting kan regelen, tijdens het fotograferen. Zodra je dit weet en hebt geprobeerd, ga je dit altijd gebruiken. Geloof me

Compositie en Perspectief

Juist voor dit onderdeel van de Smartphone Safari is de route die we gaan lopen perfect! Aan de hand van het landschap ga ik je uitleggen hoe compositie en perspectief van invloed is op je foto. In de uitgebreide workshop zorg ik voor duidelijke beelden in een powerpoint. Natuurlijk ga je deze kennis ook meteen uitproberen, in praktijk brengen. Daar leer je het meest van.

Smartphone Safari, uitgebreide workshop

 • hoe maak je foto’s die aantrekkelijker zijn om naar te kijken? Tips & tricks
 • leer met welke functies je foto’s verbeteren, fotobewerking met je telefoon (geen voorkennis vereist)
 • Je krijgt ook een uur de tijd om te oefenen in het fotogenieke Visvliet aan de hand van opdrachten
 • wisselen we ervaringen uit
 • Volledig verzorgde workshop
 • geef ik een korte masterclass over de app Snapseed waardoor jij ook aan de slag kan met bewerkingen en content maken

Maximaal 6 deelnemers

plaats: Heirweg 35, 9845AB Visvliet. (gratis parkeren kan nabij de locatie) Dit is de Huiskamer van Visvliet ook wel Heirhuys genoemd

Smartphone Safari in Visvliet, donderdagavond 16 september van 17.15 -21.30 uur (incl. diner)

Deze workshop is vooral bedoeld voor ondernemers. Een cursusavond inclusief een vers bereid diner. Een goed verzorgde workshop waarbij je ongegeneerd met je telefoon mag spelen. Ook is er volop ruimte om je vragen te stellen.

Voor je online marketing zijn goede foto’s erg belangrijk. In deze workshop krijg je allerlei concrete tips om betere foto’s te maken. Met de app Snapseed maak je er eenvoudig content van!

Inloop is vanaf 17.15 uur, de workshop start om 17.30 u Na een eerste gedeelte aan de hand van een powerpoint wordt het diner geserveerd. Daarna gaan we een uur op pad in Visvliet om te oefenen. Bij terugkomst staat de koffie klaar, wisselen we ervaringen uit en geef ik het tweede deel van de workshop. Einde workshop ± 21.30 uur

 

Smartphone Safari in Visvliet, dinsdagmiddag 21 september van 13.00 -16.30 uur

Deze workshop is vooral bedoeld voor ondernemers. Voor je online marketing zijn goede foto’s erg belangrijk. In deze workshop leer je van alles om betere foto’s te maken. Met de app Snapseed maak je er eenvoudig content van!

Een middag ontspannen leren, goed verzorgd en ongegeneerd met je telefoon spelen. Ook is er voldoende ruimte om je vragen te stellen.

inloop is vanaf 13.00 uur, workshop start om 13.15 u

De workshop is vooral binnen aan de hand van een powerpoint. Wel is er een onderbreking van een uur waarbij je zelf op pad gaat in Visvliet. Hierna komen we terug op locatie en geef ik een korte masterclass over Snapseed. Einde workshop ± 16.30 uur

Producten

Over de Smartphone Safari – wandel editie

 • hoe maak je foto’s die aantrekkelijker zijn om naar te kijken
 • leer met welke functies je foto’s verbeteren, fotobewerking met je telefoon (geen voorkennis vereist)
 • alles tijdens een wandeling tussen Nienoord en Midwolde (< 5 km.) Onderweg stoppen we af en toe voor uitleg en krijg je kans om te oefenen
 • Op elke datum zijn er twee edities;
  10.00 uur, deze start vanaf Nienoord
  13.15 uur, deze start vanaf Midwolde

Deze workshop gaat “altijd” door, alleen bij continue stromende regen gaan we de Safari verplaatsen. Dan neem ik contact op. Handig om je kleding op de omstandigheden aan te passen, we zullen anderhalf tot twee uur buiten zijn. De wandeling gaat deels over onverharde paden. Eten en drinken, hier zal je zelf voor moeten zorgen.

Ik heb een prachtige route uitgezet die perfect bij de inhoud van de workshop past. Heerlijk toch, wandelen, genieten van de natuur, fotograferen en ondertussen ook nog leren!

Voor de Safari’s koop je een kaartje in de webwinkel.

Smartphone Safari’s vanaf Nienoord, vertrek 10.00 uur

Op onderstaande momenten is de workshop Smartphone Safari. Klik op de datum om een kaartje te kopen en jouw plek te reserveren. Er kunnen niet meer dan 7 personen mee, vol=vol.

3 september 2021

4 september 2021

Smartphone Safari’s vanaf Midwolde, vertrek 13.15 uur

Op onderstaande momenten is de workshop Smartphone Safari. Klik op de datum om een kaartje te kopen en jouw plek te reserveren. Er kunnen niet meer dan 7 personen mee, vol=vol.

3 september 2021

4 september 2021

© Studio Smik 2021
Ontwikkeld door Convident