Je website is een heel belangrijk onderdeel van je communicatie. Naast de technische kant (is je website ‘responsive’, laadt hij snel en ziet het er eigentijds uit?) is ook de uitstraling belangrijk. Past het bij jou? Krijgen mensen een goed gevoel, een passend idee van wie jij bent, waar je voor staat en wat je levert? De foto’s dienen een positieve bijdrage te leveren aan je imago.

Vooral fotografie speelt hierin een hele belangrijke rol. Omdat het direct laat zien wat je te bieden hebt en een sfeer/uitstraling neerzet.

Mensen besluiten in een paar seconden of ze meer willen zien of lezen. 

Je brein verwerkt een foto 60.000 keer sneller dan tekst

Aanpak

Voordat we de foto’s daadwerkelijk gaan maken, wil ik helder hebben wat het doel is van de foto’s, welke sfeer wil je neerzetten en soms zelfs… op welke pagina is de foto straks te zien? En op welke positie? Als header, links op de pagina of rechts? Misschien had je daar zelf nog niet bij stil gestaan, maar al deze zaken zijn van belang.

Ik hecht daarom veel waarde aan een verhelderend overleg vooraf en als het kan leg ik contact met de website bouwer. Weet je nog niet hoe je aan een websitebouwer komt? Ik heb verschillende professionals in mijn netwerk; vertalers, tekstschrijvers, ict’ers, app-ontwikkelaars etc.

online ondernemer Willemijn

Als online ondernemer heb je actuele, treffende foto’s van jezelf nodig. Omdat je elke dag weer via online media (social media) jezelf op de kaart moet zetten. Natuurlijk hoef je niet elke dag een foto van jezelf te tonen, maar wel regelmatig. Je wilt tenslotte “on top of mind” blijven, zodat mensen je direct bellen wanneer ze je dienst nodig hebben.

originele fotografie 2017 Willem

Tijdens een fotoshoot geef ik mensen ruimte. Vaak weet je zelf wel hoe je het ongeveer wilt hebben, welke uitstraling je wenst. Ik luister naar je wensen, geef zeker ook aanwijzingen maar als het even kan, stuur ik zo weinig mogelijk. Als je ontspannen bent, worden de foto’s dat ook en zien we op de foto je authentieke zelf! En dat is precies wat we willen.

bedrijfsreportage 2017 Witec Prov

Mensen gaan een verbinding aan met mensen. Dat klinkt heel logisch en toch zie je (vooral op oude websites) dat een bedrijf gepresenteerd wordt zonder dat je mensen ziet. Dan is de gevoelsmatige connectie veel minder en dat zorgt voor minder omzet. Wat je bedrijf ook is of doet, laat mensen zien, jouw mensen! Tenslotte werken ze elke dag voor en met jou, voor de klant. En dat mag gezien worden.

2017 slager aan het werk

Wat zegt deze foto?

Je ziet een slager aan het werk, maar dit beeld zegt meer. Zeker als je ook nog weet dat de koe een mooi leven heeft gehad, in de natuur. Ik heb deze foto gekozen om te benadrukken dat een foto zoveel meer zegt, dan alleen het plaatje.. Een foto met meerwaarde versterkt je boodschap.

error: Content is protected !!